"V současné době se už na Radouňce pracuje na nové kanalizaci ve směru od řeky přes louky do Šeříkové ulice. Tam bychom se měli dostat teď v srpnu. Potom postoupíme do Perleťové, a to zhruba v září, když věci dobře půjdou," řekl vedoucí odboru rozvoje Vladimír Krampera. Stávající kanalizace je zastaralá a kapacitně nepostačuje. Šeříková a část Perleťové se navrch dočkají nových povrchů.

Zatím kolem rybníků mezi Kopečkem a Starou Radouňkou vede jen pěšina.
Pěší stezka kolem Radouňky dostala konečně zelenou



Hlavní omezení pro obyvatele - v podobě první etapy výstavby dešťové kanalizace - začne od 15. srpna. Tehdy se dělníci pustí do příjezdové silnice, konkrétně od míst, kde se ulice Na Kopečku napojuje na hlavní tah, na Deštenskou ulici. Práce na první etapě skončí u kapličky Na Kopečku. První zhruba dva týdny budou nejhorší - lidé budou muset na Radouňku a zpátky objíždět až přes Lodhéřovskou ulici v místech nazývaných "u hnoje" (křižovatka u obory). Práce by měly trvat až do letošního listopadu a radnice za ně zaplatí zhruba osm a půl milionu korun.

Omezení se dotkne také autobusů městské hromadné dopravy. Na Kopeček nebudou zajíždět vůbec. "Vzniknou náhradní autobusové zastávky, z toho jedna zřejmě poblíž Staviservisu," uvedla mluvčí radnice Karolína Průšová.