Ke konci roku pravidelně patří i dohánění posledních restů na úřadech, které často může zkomplikovat změna úředních hodin právě v souvislosti s prosincovými svátky. Letos je ale všechno trochu jinak.

Městský úřad v Jindřichově Hradci žádné změny v pracovní době podle tajemníka Karla Přibyla nechystá. „Letos to vyšlo tak, že nic měnit nemusíme tento ani příští týden. Kvůli fondu pracovní doby máme pátky zkrácené a ani teď nejsme limitovaní bankami, které jsou také v pátek otevřené," vypověděl.

V letošním roce se podle něho ani na úřadu s koncem roku netvoří takové fronty, jaké bývaly v minulosti například u občanských průkazů.

Fronty v minulých letech byly na úřadech spojovány především s končící platností některých průkazů. „Lidé zkrátka vždy všechno nechávají na poslední chvíli, ale letos nic takového není," zmínil tajemník hradeckého úřadu Karel Přibyl.

Ke zkrácení pracovní doby dojde zítra a příští pátek v Dačicích. „Po oba dva pátky budou úřední hodiny do 11 hodin," upozornil tajemník Zdislav Páral. Běžně je dačický úřad v provozu v pátek do 14 hodin.

Také v Třeboni dojde k drobné úpravě, ale i tady lidé den před svátečními víkendy úředníky v práci zastihnou. Úřední dobu ale zkrátí do 10 hodin.

Úřední hodiny

Jindřichův Hradec

23. a 30. 12. 7:30 - 13:30

Třeboň

23. a 30. 12. 8 - 10 hodin

Dačice

23. a 30. 12. 8 - 11 hodin