„Jako první bych uvedl veřejnou zakázku na opravu stávajících komunikací na návsi v Prostředním Vydří včetně všech napojení na silnici třetí třídy a dále opravu části místní komunikace v ulici Mládežnická v Dačicích. V obou případech se zde provedou úpravy lokálních nerovností a položení obrusné vrstvy z asfaltobetonu," uvedl starosta Dačic Karel Macků s tím, že termín provedení stavebních prací je stanoven do 31. října. Zhotovitelem stavebních prací bude firma Swietelsky stavební z Českých Budějovic.

Dále byl podle starosty schválen zhotovitel pro rekonstrukci plochy v areálu Technických služeb Dačice, a to firma Strabag z Prahy. „V rámci těchto úprav bude zřízen nový kryt z asfaltového betonu na centrální ploše areálu Technických služeb. Zde proběhne realizace oprav v průběhu srpna," informoval starosta Karel Macků.

Dále doplnil, že byl také schválen zhotovitel rekonstrukce účelové komunikace mezi Malým Pěčínem a Hříšicí, která je již dlouhodobě ve špatném stavu a po dlouhodobých jednáních se podařilo majetkoprávně vypořádat dotčené pozemky. Veřejná zakázka byla přidělena rovněž firmě Swietelsky stavební z Českých Budějovic. Stavební práce budou provedeny do konce září.