Návrh, aby byl Sokolský ostrov v centru Českých Budějovic nazván po nedávno zesnulém zpěváku Karlu Gottovi, obdržela rada města. Dopis s tímto návrhem a zdůvodněním, kde se mimo jiné píše, že Sokolský ostrov je místem odpočinku a písně Karla Gotta přinášely lidem odpočinek a dobrou náladu, ale radní jen vzali na vědomí.

Podle náměstka primátora Juraje Thomy nyní návrh bude předán do zastupitelstva, které se má sejít 4. listopadu. Žádost o projednání v zastupitelstvu obsahoval i dopis.

Karel Gott křtil Pavlu Šporclovi cédéčko v roce 2013.
Zlatý slavík žije dál ve vzpomínkách Jihočechů

Náměstek primátora Petr Holický připomněl, že přejmenování ulice nebo jiného místa, kde sídlí instituce nebo bydlí občané je vždy administrativně náročným procesem. "Něco jiného je pojmenování nové ulice," dodal Petr Holický.

R.I.P. Karel Gott. Snímek je z koncertu retropárty, který se konal na českobudějovickém výstavišti v roce 2017.
Odešla hudební legenda Karel Gott. Jak Jihočeši vzpomínají na Mistra?

Nové ulice v Českých Budějovicích vznikají hlavně v souvislosti s novou výstavbou, ale zároveň má město řadu osobností ze své historie či současnosti, jejichž jména v takových případech jsou brána do úvahy. Poměrně nedávno například byla cyklostezka z Českých Budějovic do Hluboké nad Vltavou v jedné části nazvána po Josefu Cepákovi, který se o její zřízení významně zasloužil a byl také velkým zastáncem cyklodopravy ve městě.