Vítězství v anketě všechny v Písečném včetně starosty Petra Bouška nesmírně potěšilo. "Je to ovšem zásluha všech Písečňáků, protože do hlasování zapojili celé rodiny, rozsáhlé příbuzenstvo a samozřejmě kamarády. Je to s podivem, že se nám to podařilo, ale náš strom je opravdu nejkrásnější. Asi nás i trochu popíchli komentáře na fórech sociálních sítí o „díře“ a podobně, ale je vidět, že když máme nádherný strom, a k tomu se semkneme, můžeme porazit i vesnici násobně větší, než jsme my," konstatoval.

Betlém v Nové Včelnici.
Vyberte nejhezčí betlém na Jindřichohradecku, hlasovat lze opakovaně

Pro dokreslení doplnil také citaci jedné rodačky v reakci na zmíněném fóru: „Ano, máte krásný strom, ale víte proč je ten náš nejkrásnější? Náš strom tu před více než čtyřiceti lety vysadili rodiče některých z nás, je to strom, který většina z nás denně potkává a nedovede si představit, že by tu nestál, je to strom, se kterým má většina z nás spojené dětství i dospívání. A i když ten váš je také krásný, tak já i mé děti strávíme celý den hlasováním pro ten náš. Důvod je prostý – náš strom k nám patří a máme ho VŠICHNI tady rádi.“

Ozdobili ho po letech

Rostlý stříbrný smrk sloužil jako vánoční již dříve. "Poslední roky jsme zdobili stromky dovezené z našeho lesa, nebo malý smrček v parku, a až letos jsme se rozhodli znovu náš smrk ozdobit a najali dvě plošiny, abychom ho mohli tak hezky nasvítit," prozradil starosta.

Smrk je podle něj vysoký odhadem 18 až 19 metrů a zkrášlují ho světelné řetězy a hvězdy. "Všechny naše akce jak obecní, tak spolkové, a to nejen vánoční, se většinou konají na návsi, tedy u něho; je to jedna z dominant naší krásné obce," uzavřel Petr Bouška.