Z volarského náměstí vyjela skupinka vedená paní Janou Bártovou na Soumarský most a odtud po cyklostezce k místu, kde bylo odhalení. Druhá skupina čekala na Soumarském mostě a po té se společně jelo k Dřevěnému srdci Evropy. Po ujetí cirka osmi kilometrů se dojelo k cíli. Zde již čekal pan Jaroslav Pulkrábek se starostou města Volary Vítem Pavlíkem a farářem Římskokatolické církve Volary Karlem Falářem. Ti jako prvního přivítali stylově upraveného cyklistu prvorepublikové doby na kostitřasu a po té skupinu velocipedistů ze spolku KVP Písek, muži i dámy ve stylovém nádherném oblečení první republiky.

Velocipedisty i cyklisty na místě přivítal Jaroslav Pulkrábek, který uvedl místo i dílo, kde poděkoval na dálku dřevosochaři Tomášovi Indrovi z Plzně, který srdce pro volarské vytvořil. Poděkoval příchozím i cyklistům a popřál jim, aby zde užili odpočinku a nabrali sílu k další jízdě.

Gesto Eleny Kapsamerové je výmluvné, v Jiníně byla nejrychlejší ženou a vede mistrovství České republiky.
Hrála si s autíčky i panenkami, nyní Kapsamerová vládne českému motokrosu

Po té krátce promluvil Vít Pavlík starosta města Volary, který uvedl, že jde o krásnou a zajímavou myšlenku a dodal. K tomu dodal ,,Dřevěnému městu Evropy, Dřevěné srdce patří. Nyní nad městem tepe toto dřevěné srdce nejen pro volarské, ale i ostatní poutníky, kteří místem budou procházet“. Interes místa zvýrazňují zajímavé lavičky v podobě historických kol, mezi kterými nechybí ani kostitřas.

Dřevěnému srdci Evropy požehnal a pokřtil jej farář Římskokatolické církve Volary Karel Falář, stejně tak po té učinil o nového volarského kalendáře pro rok 1922 se zajímavými fotografiemi z Volar. Kalendář je ke koupi v IC Volary.

Ladislav Beran