Když s ostatními závodníky zdolávala úsek vedoucí místním parkem, srazil ji srnec. Byl to šok. Na místo hned dorazila záchranka. Běžkyni převezla do nemocnice s tržnou ránou na ruce a podezřením na vnitřní poranění břicha.

Na atraktivní noční běh do Českých Budějovic se žena vydala společně s manželem. Oba Olomoučané jsou velcí sportovci.

„Čekal jsem už u auta na manželku, když mi volalo neznámé číslo. Byl to pořadatel, který mi oznámil, že se ženě stala nehoda. Myslel jsem, že kotník. Byla tma, mohlo se to stát,“ popisoval Olomouckému deníku manžel devětačtyřicetileté Olomoučanky.

Galerie z běžeckého závodu NN NIGHT RUN v Budějovicích:

Během krátkého telefonátu se od pořadatele dozvěděl šokující informaci, že manželku během závodu srazil srnec, má roztrženou ruku a možná otevřenou zlomeninu.

„Uprostřed Budějovic? Nemohl jsem tomu uvěřit. Rychlá ji hned vezla do nemocnice. Bylo podezření i na vnitřní poranění břicha,“ líčil neuvěřitelnou nehodu.

Bobr Cup 2022 v Litovli
OBRAZEM: Drsný Bobr Cup2022 v Litovli

Ke střetu se srncem došlo na sedmém kilometru v úseku, který vedl parkem. Olomoučanka ho nezdolávala sama, ale spolu s dalšími běžci, kteří byli v její blízkosti. Srnec vyskočil z porostu a vrazil přímo do běžkyně z Olomouce.

Ostrým parůžkem ženě zasadil ránu do levé ruky a čumákem narazil do břicha. O dalšího běžce se srnec otřel a zmizel ve tmě.

Na tu hrůzu to skončilo dobře

Na traumatologii absolvovala Olomoučanka vyšetření, která vyloučila poranění vnitřních orgánů. Nepotvrdila se zlomenina ani natržení šlach na levé ruce, kde doktoři vyčistili a sešili šest centimetrů dlouhou ránu.

„Na tu hrůzu to dopadlo ještě dobře. Schytala to ruka, mohl jí taky parůžkem rozpárat břicho, kde má po úderu čumákem dvaceticentimetrovou modřinu,“ kroutil hlavou manžel běžkyně, který má za sebou desítky závodů v řadě zemí, ale s něčím podobným se nesetkal ani ve skutečné divočině.

„Včera jsme se tomu už smáli. Přijeli kamarádi a museli jsme jim tuto tragikomickou příhodu z nočního běhu vyprávět. Nechtěli tomu věřit,“ dodal v pondělí sportovec.

Šokující zkušenost z oblíbené sportovní běžecké akce v Českých Budějovicích, která nesla podtitul „Staň se noční šelmou!“, neodradí manželský pár z Olomouce od dalšího závodění. Do Budějovic zase zavítají a už za měsíc chtějí vyrazit na běžky do Finska.