Asi jedním z největších lákadel, jak se shodují provozovatelé biografů, je erotický film Padesát odstínů šedi, který je zpracován podle stejnojmenného románu autorky E.L. James.

Premiéra je načasovaná na předvalentýnské období a diváci v dačickém kině si budou moci jako jedni z mála v republice dokonce vychutnat i atmosféru půlnoční celosvětové premiéry 12. února v 0.05 hodin. Tedy pět minut po půlnoci. Podle slov programového vedoucího 3D Kina Dačice Milana Krotkého je to jeden z nejočekávanějších filmů. „Již před Vánocemi bylo možné koupit vouchery na představení a chybět k nim nebudou ani malé dárky. A v současné době je premiéra téměř vyprodaná," uvedl Milan Krotký s tím, že noční světovou premiérou chtěli něco udělat pro dačické filmové fanoušky.

„Vzhledem k velkému zájmu budeme film opakovat i 13. a 25. února," doplnil Milan Krotký. Noční světovou premiéru nezažili dačičtí diváci od roku 2013, kdy bylo nové kino otevřeno, poprvé. Předtím mohli takto shlédnout první film o Hobitech. Tuto neděli je čeká nový dílu Hobit: Bitva pěti armád.

V premiéře jsou dále snímky Fotograf a Babovřesky 3. Úspěch měl i český film Hodinový manžel, který má reprízu 15. února.
„Návštěvnost je vyšší u českých filmů, různé akční americké snímky už tolik netáhnou," dodal Milan Krotký.

V sále jindřichohradecké Střelnice na 12. února pro diváky připravili poslední díl Hobita a na erotických Padesát odstínů šedi si diváci počkají do 21. února. A poslední únorový den mohou na premiéru Troškovy komedie Babovřesky 3.

Jak říká vedoucí jindřichohradeckého kulturního domu Střelnice Radim Staněk, divácký zájem značně ovlivňuje i propagace filmu, líbí se jim i zfilmované opravdové příběhy. Rovněž se rádi vracejí i k známým režisérům. „Takže i film, který nemá nejlepší kritiku, má vysokou návštěvnost a naopak. Ale rozdíl diváckého zájmu může být od města k městu jiný," míní Radim Staněk.

K únorovým trhákům pro fajnšmekry ještě přidává film Vetřelec. „Je to režisérský sestřih z první verze původního snímku Vetřelec, takže věci, které diváci ještě nemohli vidět," naznačuje.

V třeboňském kině Světozor jdou dneska podruhé Babovřesky 3 a čeká je několik repríz. Podle vedoucího kina Karla Ficala, bohužel, jednosálová kina dostanou od distributora film až týden po premiéře. „U nás byl úspěšný i snímek Fotograf o životě Jana Saudka, který bude mít vzhledem k vysoké návštěvnosti další reprízy a 12. února se uskuteční premiéra Padesáti odstínů šedi. Na představení snímku až do 14. února máme už nyní tři čtvrtiny zarezervované," sdělil Karel Fical.

Lákadlem budou i premiéry dětských animovaných filmů Velká šestka a Zvonilka.

„Jsme lázeňské město, kde se obměňují hosté, takže máme více repríz i půl roku po premiéře. Přece jen lidé o dovolené nebo při lázeňském pobytu změní stereotyp všedních dní a na kino si udělají čas," doplnil Karel Fical.