Ač se původně plánovaly pouze dílčí opravy, zejména kvůli prosakování vody z kuchyně do sklepních prostor školy, bude se kuchyně u 3. základní školy přestavovat nakonec kompletně.

Podle místostarosty Bohumila Komínka se po vybourání stávajících prostor vymění snad vše, co vyměnit jde – od rozvodů přes odpady až po vodovody. „Kuchyně se dočká nových dlažeb i dílčího nového zařízení. Tedy tak, aby odpovídala jak normám, tak potřebám kuchařek,“ vysvětlil místostarosta.

Vydávání obědů ve školní jídelně.
V jídelně poznávají tradice

Podrobněji o přestavbě kuchyně
V rámci rekonstrukce se vybourá stávající povrch podlah a obkladů a vznikne nová izolace na upraveném základním betonu včetně částečné izolace stěn. Nově se osadí velkoplošné nerezové kanálové vpusti. Vymění se přívody vody a elektrické rozvody. Nově bude řešeno mytí nádobí včetně tunelové myčky a také výdej stravy a příjem použitého jídelního nádobí.
Stávající gastro zařízení bude doplněno a nově rozmístěno v souladu s požadavky hygienických norem. Budou položeny nové dlažby a obklady splňující hygienické normy (oblé rohy u obkladů a podžlábky mezi dlažbou a obkladem). V místnostech školní kuchyně budou opraveny štukové omítky a provedena výmalba.