Na posledním veřejném zasedání zastupitelů minulý týden složil slib zastupitele Vít Svoboda (KDU-ČSL), který doposud  působil v kontrolním výboru města. A následně byl zvolen také jako radní města.
Vít Svoboda, jinak předseda okresního výboru KDU-ČSL, nahradil odstupujícího zastupitele Miroslava Dvořáka. „Moje hlavní vize je pokračovat v dosavadní práci mých předchůdců," uvedl nový zastupitel Vít Svoboda.

V letošním roce je to již třetí  „výměna" mezi dačickými zastupiteli za KDU-ČSL. V únoru za odstupujícího Pavla Kamíra složil slib Miroslav Dvořák. Ještě před prázdninami byl pomyslným jazýčkem vah při schvalování pokračování Studie proveditelnosti severního obchvatu Dačic zastupitel a radní Jaroslav Pokorný, který nejprve rezignoval na post člena rady, aby mohl hlasovat pro obchvat a pak se vzdal mandátu zastupitele. Na jeho místo přišel zastupitel František Dvořák.

Mezi zásadní body jednání zastupitelů patřilo rozdělení peněz z hazardu kolektivům pracujícím z mládeží a schválení komunitního plánu pro rozvoj služeb na období 2012 až 2015. Jak uvedl starosta města Vlastimila Štěpána podle plánu by měly být sociální služby na zhruba stejné úrovni jako jsou nyní.

Zastupitelé dále mezi sedm sportovních a zájmových organizací, které nabízejí volnočasovou aktivitu i pro mládež, rozdělili zhruba 1,2 milionu korun z výtěžku z výherních hracích automatů. „Jedná se o finanční dar, a to ve výši 2300 korun,na jedno dítě do 18 let věku, které je v organizaci zaregistrované," vysvětluje starosta Dačic Vlastimil Štěpán. Dodává, že i když se jedná o peníze z hazardu, radnice ho chce tímto způsobem potlačit. „Máme zájem podporovat aktivity, které odvádějí mládež od nejrůznějších rizik, jež je mohou k hazardu i přivést," doplňuje.