Po předvánočním maratonu teď vánočky a veky vystřídaly mazance a beránci. Mezi zákazníky je o tyto výrobky stále zájem a kdo si neupeče doma, v obchodě má z čeho vybírat.„Beránka pečeme, to ostatní kupujeme," uvedl Vlastimil Skuhra z Nové Olešné. Podle prodavaček Lucie Vykoukalové a Radky Konhefrové z prodejny DéKáčko v Jindřichově Hradci není nutné si pečivo objednávat. „Máme mazance, beránky i perníky ve stálé nabídce," vysvětlily.

Podle jednatele jindřichohradecké pekárny DK Open Jindřicha Kabeše letos plánují upéct přibližně stejné množství velikonočních výrobků jako loni, kdy pekárna vyrobila na 15 tisíc mazanců, 6 tisíc beránků a 20 tisíc vek. Potěšující pro spotřebitele je i informace o tom, že si mazance či beránky letos koupí za stejnou cenu jako loni.

Zdražovat nebude ani pekárna v Novosedlech. „Podle toho, kdo již projevil zájem, se zdá, že množství bude srovnatelné s loňskem," uvedla vedoucí pekárny Helena Baštová a dodala, že letos chystají na Velikonoce novinku v podobě velikonočních promazávaných perníků.

Petra Jouzová