Podle policejní mluvčí Hany Bílkové Millerovése nejprve 20. října v odpoledních hodinách po té, co holdoval konzumaci omamných látek, v prostoru průchodu plastovou protihlukovou stěnou, která přiléhá k silnici č. 34 a z druhé strany k sídlišti Pod Kasárny, obnažoval před kolemjdoucí. "Měl masturbovat a poškozenou pak požádat, zda by mu s jeho sexuální aktivitou nepomohla," popsala mluvčí.

Stejný scénář se opakoval v Hradci na stejném místě i 29. října odpoledne. Opět "upravený" omamnými látkami se muž z Jindřichohradecka beze slova obnažoval před další kolemjdoucí. "Měl mít rozepnuté kalhoty a v ruce si držet svoji chloubu," přiblížila Hana Bílková Millerová.

Policisté by si chtěli coby s možným svědkem promluvit s mužem na snímcích.
V ulicích Českých Budějovic se obnažují a onanují dva muži. Hledá je policie

Do třetice se podezřelý takto činil 21. května o stovky kilometrů dál, a to v Kroměříži na mostě K. Rajnocha v části chodníku pro pěší. "Zde měl nejprve vulgárně urážet kolemjdoucí chodce a následně si měl svléknout veškeré oděvní svršky a poté si měl začít sahat na své přirození, čímž vznikla újma na veřejném zájmu," pokračovala mluvčí s tím, že skutek z Kroměříže byl předán kriminalistům ke společnému řízení.

Policejní komisařka ve věci rovněž přibrala znalce z oboru psychiatrie, který vypracoval znalecký posudek a 27. července vydala usnesení o zahájení trestního stíhání podezřelého muže pro trestný čin opilství, které si převezme v nejbližších dnech. V případě soudem uznané viny již obviněnému muži hrozí trest odnětí svobody v rozsahu tři až deset let.