Na Graselově stezce

Český Rudolec - V neděli 6.června uspořádali hasiči v Českém Rudolci pro děti Dětský den po stezce J.G.Grasela. Za nádherného počasí se vydalo na trasu po značené Graselově stezce, z Č.Rudolce směrem k vodní pile Penikov, členitým terénem s malebnými lesními zákoutími, kolem psího hřbitova, 98 rodičů spolu s dětmi. Děti soutěžily na 8 stanovištích ve znalostech a dovednostech nutných při pobytu v přírodě. Nejen pěkné počasí, ale náplň soutěží, připravené hodnotné ceny i závěr s vyhlášením výsledků a opékáním klobásů, to vše motivovalo děti i rodiče k dobrým výsledkům a k pocitu dobře prožitého svátečního odpoledne. 48 soutěžících dětí, v kategoriích do 6 let, do 10 let a do 15 let se vracelo domů sice unaveni, ale spokojeni, jako jejich rodiče. Celá soutěž byla spolufinancována z prostředků EU.

František Thüringer

Cesta pohádkovým lesem

Slavonice - Na společném stanovišti střediska Junáka Slavonice a sdružení Inspirace Slavonice čekala letos na děti cesta do pravěku. Inspirací pro něj byl známý film Bořivoje Zemana. Kromě několika velkých i malých ještěrů z dílny O. Lupače byly pro děti připraveny i lanové překážky, které sponzorsky poskytl Lanový park Landštejn. A protože se zde bylo opravdu na co dívat a co fotografovat, budou se zřejmě pracovníci fotolabů divit, kde se v červnu urodilo tolik dinosaurů.

Libor Karásek

Koupel v pěně

Branná - Dobrovolní hasiči z Branné u Třeboně pořádali v sobotu Dětský den. Zábavu si užily nejen děti, ale i dospělí, kteří se také do soutěží zapojili. Přispěním řady sponzorů si děti odnesly za své výkony hodnotné ceny.

Marie Čápová

A jak vypadal letošní Den dětí u vás. Pošlete nám fotku, podělte se se čtenáři Deníku. redakce.jindrichohradecky@denik.cz