V hudebním bloku se představí Robert Křesťan a Druhá tráva, dále skupiny Alibaba a Tři mušketýři. Pro děti i dospělé jsou nachystány nejrůznější atrakce, jako například seskoky z rozhledny, vystoupení šermířů, jízdy na čtyřkolce, skákací hrad a také tombola o velmi hodnocené ceny a celá řada nejrůznějších stánků.

Rozhledna U Jakuba vrostla v srdci České Kanady na vrcholu zvaném Havlova hora v nadmořské výšce 680 metrů. Její celková výška činí 40,7 metru a až na její vrchol vystoupáte po 180 schodech. Z ochozu je vidět kupříkladu na vrchol Javořice, do Dačic, Českého Rudolce i do Rakouska.

V pátek ve 22 hod. se na Jordánu odehraje další ohňový rituál
Mlýn připomene Husa zpěvem, ohněm i filmem

Za dobu své existence se stala vyhledávaným místem turistů, výletníků či školáků a její atraktivnost před necelými třemi lety ještě zvýšilo vybudování přilehlého lesoparku s řadou přírodních a dřevěných prvků a dvě naučné stezky vinoucí se v jejím okolí.

Duchovním otcem myšlenky vzniku tohoto unikátního areálu a zároveň jeho investorem je valtínovský podnikatel Karel Plucar s manželkou Ivetou.

„O vybudování rozhledny jsem přemýšlel už na vysoké škole, což je tedy hodně dávno. Jsem rád, že se nám dílo podařilo a odměnou za to je velký zájem návštěvníků,“ uvedl Karel Plucar. „V dnešní přetechnizované době mají především děti možnost vidět, jak vypadá příroda a mohou se v přilehlém lesoparku dostatečně vyžít. Děti nebaví koukat na zámcích po gobelínech, ale chtějí lézt po stromech, skákat po kamenech a prostě si vybít přebytečnou energii,“ dodal.