Již potřetí se v Jindřichově Hradci konala soutěž ve vaření nazvaná Jak se vaří zdraví. Letos se ale neutkaly kuchařky ze základních škol, nýbrž z těch mateřských. Soutěžily čtyři týmy, které měly za úkol uvařit něco zdravého a chutného, co odpovídá zásadám správné přípravy pokrmů pro děti v mateřských školách. Stěžejní surovinou pro hlavní chod byla drůbež, ale kuchařky měly za úkol připravit také předkrm a dezert.
Podle informací vedoucí hradeckého odboru školství Jitky Čechové odborná porota vyhodnotila jako nejlepší menu kuchařek z 1. mateřské školy. Protože se ale na soutěžní klání přišly podívat také děti z hostitelské 3. základní školy, vyhodnoceno bylo i nejlepší samostatné jídlo. Podle dětské poroty to byla dýňová polévka, kterou připravily kuchařky z 2. mateřské školy.