Silnice z Horního Bolíkova do Mrákotína je až do 5. července uzavřená a objíďka začíná odklonem dopravy už Studené a vede přes Horní Němčice, dále přes Brandlín, Velkou Lhotu a Řečici do Dačic a pokračuje přes Velký Pěčín do Telče. Kdo zná zkratku přes Skrýchov, má sice na chvilku vyhráno, ale v Telči ho čeká další objížďka přes Třešť.

Ilustrační foto.
U Studené nákladní auto narazilo do domu

Do Třebíče projedou jen motorkáři, cyklisté, zemědělci nebo auta stavební firmy a těžké stroje. Řeč je o silnici první třídy z Telče směrem na Třebíč, která je od konce května uzavřená a probíhá na ní rozsáhlá rekonstrukce.

V Třeboni finišuje oprava povrchu mostu na hlavním tahu z Jindřichova Hradce na České Budějovice.
V Třeboni zkomplikuje dopravu oprava kruháče

Důvodem oprav je rozšiřování vozovky. Její šíře už totiž neodpovídá parametrům frekventovaných silnic prvních tříd. Řidiči musí jezdit po objízdných trasách přes okolní vsi. Uzavírka potrvá minimálně do konce letních prázdnin. Vozovka prošla rekonstrukcí naposledy před několika lety. V roce 2003 se v rámci velké investiční akce vystavěl obchvat kolem Dolních Dvorců nedaleko Telče, přes tuto vísku silnice s hustým provozem původně vedla.

A chystá se další uzavírka od Jihlavy na Třebíč.

Oprava mostu na Pančavě, městské části Jihlavy, bude zásadní. Most půjde během léta k zemi, na jeho místě vyroste nový.
Po prvním prázdninovém víkendu bude uzavřen most ve směru na Třebíč