Zahájilo se otevřením hasičárny s výstavou historických fotek, které byly jak z 1. poloviny 20. století, tak i z doby nedávno minulé. Vystaven byl i historický prapor, který byl žehnán v roce 1947 a kopie fotografií z této události. Také byl vystaven originál tabla odvedených a padlých vojáků z 1. světové války z Písečného. Následovala velice pěkná a profesionální ukázka kynologického výcviku, kterou pro nás uskutečnil KK Strmilov.

Dále jsme mohli vidět ukázky vozatajských spřežení s nádhernými kočárovými koňmi a šikovnými vozataji od našich domácích z RHEA Holdingu. Dětem byla věnována veselá, milá a vtipná interaktivní show Klaunů z Balónkova, kteří k nám přijeli až z Havířova. Následovala módní přehlídka a tančírna 20.-30. let ze spolku Volba pro Slavonicko. Sobotní večer zakončila taneční zábava s hojnou s účastí, s hudbou od kapely I.P. Band, která nám hrála až do časných hodin nedělního rána.

Pouťová mše byla v kostele sv. Oldřicha v neděli v 8 hodin s krásným hudebním doprovodem. Vyvrcholením poutě byl zápas v malé kopané o Putovní pohár starosty obce mezi týmy Písečné a RHEA Holding (1:5), po kterém se popilo, pojedlo, pobesedovalo a k večeru jsme se všichni rozešli do svých domovů.

Po oba dva dny byli na návsi a u sportoviště pouťové atrakce, zmrzlina, občerstvení a stánky. Myslím, že akce se vydařila, velký dík všem, co se podíleli na její organizaci, a těšíme se na příští rok!

Petr Bouška,

starosta obce