„Kromě kamínků, které létají od kol aut a mohou tak poškodit okolní auta, je nebezpečný prach, který musíme dýchat. Štěrk obsahuje slídu a ta je nebezpečná. Myslím, že by pomohlo alespoň omezení rychlosti na 30 kilometrů v hodině, aby se prach tolik nevířil,“ postěžoval si za obyvatele Václavské ulice Václav Pešl.

Vedoucí odboru dopravy Zbyněk Heřman však soudí, že omezení rychlosti by na místě nepomohlo. „I když by byla rychlost 30 kilometrů v hodině, tak štěrk práší stejně a kamínky od aut by také létaly. Prach se zvedá také, když fouká vítr,“ sdělil.

Prach vadí také lidem, kteří tudy procházejí. „Šel jsem tudy už včera, a když jsem se vrátil domů, tak jsem měl plnou hlavu písku,“ komentoval prašnost oslovený chodec Václav Rangl z Jindřichova Hradce.
Nadšení nebyli ani majitelé aut zaparkovaných podél komunikace. Hlavně na střechách a sklech měli totiž rovněž silný nános prachu.
Štěrk by měl brzy z komunikace zmizet.

„Z hlediska technologie je nutné, aby se materiál nejprve zajezdil. Ještě nějaký čas tak štěrk na silnici vydrží a přebytečný pak smeteme. Mělo by se tak stát zhruba během příštího týdne,“ informoval ředitel městské společnosti Mihos Ondřej Prokopec.