"Současná debata o uzákonění povinnosti očkování míří příliš na trestání. Je ale důležité podat společný cíl očkování a nasadit k němu také pozitivní, zvací podněty," říká Wagnerová. Bonusy by přišly na tři až čtyři miliardy hrubého.

Při "kempování" přišel o život

V sobotu odpoledne zakempovali na tábořišti ve Viechtachu v okrese Regen čtyři lidé v obytném autě a v téměř vzduchotěsné předsíni si zatopili plynovým zářičem. Vzduch vydýchali a 74letému muži se udělalo nevolno. Vyšel ven a omdlel. Zemřel na místě, píše PNP. Tři ostatní byli ze stanu vyvedeni a s těžkými otravami rozvezeni do okolních nemocnic. Případ začala vyšetřovat policie. Foto: Deník/PNP

Předposlední blok elektrárny dosloužil

Blok C jaderné elektrárny v Gundremmingenu bude s koncem roku po 36 letech provozu odstaven, píše Donaukurier. Bezprostředně poté začne RWE s demolicí zařízení. Skončit má v polovině třicátých let a bude stát minimálně miliardu eur. Jako poslední atomová elektrárna v Bavorsku musí odejít ze sítě koncem roku 2022 Isar 2 poblíž Landshutu. Stejnou "lhůtu milosti" dostaly i Emsland v Dolním Sasku a Neckarwestheim 2 v Bádensku.