Zabil těhotnou přítelkyni?

Ve Štýrském Hradci byla v bytě nalezena mrtvá 17letá žena v jiném stavu se stopami bodných a řezných ran na krku. Její příbuzní zavolali kolem 19. hodiny policii, když se dívka celý den neobjevila v zaměstnání a nebyla k dosažení. Našli ji hasiči, kteří se do bytu dostali oknem. Podezřelý 19letý známý oběti a pravděpodobný otec nenarozeného dítěte čin popírá, ale přiznal, že v bytě byl a že se hádali. Byl vzat do vazby.

Policie "pojede" na fotovoltaiku

Policejní stanice v Rakousku mají být energeticky autonomní - mají si vyrábět elektřinu fotovoltaikou a ukládat si ji do akumulátorů, aby je neohrozil případný blackout veřejné sítě, napsaly OÖN. Dlouhodobě má být takto vybaveno až tisíc služeben, v prvním kroku asi stovka, například zemská ředitelství, kriminálky a kynologická oddělení, řekl ministr vnitra Karl Nehammer. Obdobné zařízení už má tréninkové středisko zásahovky v Sattledtu.

Nebezpečí blackoutu v Horních Rakousích přiblížil zemský rada pro hospodářství Markus Achleitner: hospodářské škody by podle něho v zemi činily denně 240 až 300 milionů eur, v celém Rakousku 1,2 až 1,5 miliardy.

Mecenáš postaví Linci velodrom?

Podnikatel Gerd Schachermayer, podle webových stránek "nábytkové kování, upevňovací technika, stavební prefabrikáty, skladovací technika, kovy, nástroje, chemicky-technické produkty, kuchyňské přístroje, oplachování, armatury a sanitární vybavení, dřevo a kovoobráběcí stroje", který nechává stavět v Linci cyklistický okruh, chce v hlavním městě Horních Rakous vybudovat také velodrom. "Hledá dodavatele stavby stadionu, ve kterém firma Velo Track zřídí dvousetmetrovou dřevěnou dráhu. Chce záměr prosadit zcela bez veřejných zdrojů," řekl v OÖN prezident zemského svazu cyklistiky Paul Resch, který chce Schachermayera přesvědčit ještě k zastřešení oválu. Tím spíš, že jediná cyklistická dráha v Rakousku, vídeňský Dusika-Stadion, byla stržena.

Záchranáři dělali radost

Pracovníci záchranné služby z Riedlhütte udělali velkou radost dvouletému Elyasovi z Perlesreutu, nemocnému leukémií. Když se dozvěděli o jeho nadšení z modrých světel, přijeli k němu na návštěvu čtyřmi sanitkami a předali mu dárek od dlouholetého spoluzaměstnance, malý záchranný vůz. Mamince malého pacienta pak odevzdali 5000 eur, které ve prospěch rodiny vybrali; předali jí také své odměny za přesčasy a kapesné, které dostali od přepravovaných nemocných. V miniautu, které řídila maminka rádiem z okna, se pak Elyas s nadšením projel, uvádí PNP. 

To bylo radosti!To bylo radosti!Zdroj: Deník/PNP/privat