Dříve se poplatek za odpad dal platit dvakrát v roce. Letos však obyvatelé Jindřichova Hradce zaplatí pouze jednorázově, a to do konce května letošního roku. „Termín poplatku ze psů se přitom nemění a je do konce března,“ informovala vedoucí finančního odboru jindřichohradeckého městského úřadu Zdeňka Klímová. Částka za komunální odpad se nezměnila a zůstává na osobu a rok 500 korun.

V Třeboni se způsob placení poplatků nemění. „Platí se dvakrát, vždy částka 250 korun za pololetí a osobu. Termín pololetního poplatku je do konce března,“ sdělila referentka daňové a finanční správy Městského úřadu v Třeboni Vladimíra Čutová. Poplatek ze psů je v Třeboni rovněž splatný do konce března.

V Dačicích podle informací finančního odboru městského úřadu činí místní poplatek za komunální odpad také pětistovku na poplatníka a kalendářní rok. Poplatek je splatný jednorázově do konce dubna. Poplatek ze psů je nutno i v Dačicích uhradit do konce března. Podle vyhlášky, kterou schválili dačičtí zastupitelé v loňském roce, jsou letos nově od poplatků osvobozeni psi s řádnými loveckými zkouškami, protože ti jsou prospěšní k ochraně přírody.

JAK SE KDE PLATÍ:

Jindřichův Hradec
– komunální odpad jednorázově do 31. května
– poplatek ze psů do 31. března
Třeboň
– komunální odpad, za první pololetí a poplatek ze psů do 31. března
Dačice
– komunální odpad jednorázově do 30. dubna
–poplatek ze psů do 31. března