Sobota
Jindřichův Hradec – Podle původních plánů měla být odstavná plocha v prostorách bývalého zahradnictví za Oděvou v Jindřichově Hradci v provozu už v době letošní hlavní letní turistické sezony. K dispozici mělo být až dvě stě míst pro automobily, které však do dnešního dne parkují, kde se dá.
Deník: Doufám, že alespoň do příštího léta se to stihne. Je to k vzteku, když se vám na vyhrazeném parkovišti celé léto tvrdošíjně střídají auta s pražskou SPZ.

Pondělí
Jindřichohradecko – Z vládního návrhu novely zákona o poplatcích, který zamířil do Senátu, bylo zrušeno ustanovení týkající se osvobození poplatku ze psů pro osoby provozující útulek zřízený obcí pro ztracené nebo opuštěné psy. To pochopitelně může značně zvýšit náklady útulků, které i tak žijí většinou ze dne na den.
Deník: Občas mě jímá hrůza z toho, co jsou naši představitelé schopní vymyslet. Že by usilovali o obnovení úřadu obecního pohodného?

Úterý
Dačice – Dačické gymnázium by se mělo přestěhovat a sloučit se střední školou technickou a obchodní. Vyplývá to z krajského návrhu připravované druhé vlny optimalizace jihočeských škol.
Deník: Ne, to vážně není žert a tento článek jsme skutečně nevydali na apríla. Čekám jen, kdy sloučí mateřskou školu s domovem důchodců, logiku to má stejnou a určitě by se také ušetřilo.

Středa
Jindřichův Hradec – Hotový měl být už vloni v říjnu, přesto se po něm řidiči ještě dlouho neprojedou. Řeč je o mostu spojujícím lokalitu Nového dvora, kde se mimo jiné nachází areál školního statku, s centrem města.
Deník: Žádný spěch, vždyť času je přece dost. Rok sem, rok tam.

Čtvrtek
Jindřichohradecko –  Každý, kdo dojíždí do zaměstnání a nebo do školy, by se měl podívat do jízdního řádu, zda od neděle jeho spoj neodjíždí o nějakou tu minutu dříve či později. Od 1. září totiž platí celostátní změna autobusových jízdních řádů.
Deník: Alespoň budou mít v pondělí záškoláci hodnověrnou výmluvu.

Pátek
Jindřichův Hradec – Jindřichohradecký místostarosta přežil tajné hlasování zastupitelů o svém odvolání.
Deník: Inu, jak říká přísloví, vrána vráně oči nevyklove. Nezbývá než doufat, že podobná shovívavost bude napříště projevována i v jiných podobných případech.