„Podařilo se nám vyměnit všechna okna, ještě než začalo mrznout, takže je objekt uzavřen. Mohou tak pokračovat i práce s vodou na sanitární technice. Dochází také k výměně příček v koupelnách,“ sdělil starosta.

Do konce února by měly být všechny vnitřní prostory hotové a v březnu se již začne se stěhováním nábytku. První návštěvníci v nových pokojích mohou bydlet už od 1. dubna. V ubytovacích prostorách nyní vzniká také takzvaný instruktážní pokoj, který bude vypadat jako ostatní pokoje po dokončení. „Dáme do něj vše včetně koberců a dalšího vybavení,“ doplnil starosta.

V pavilonu A budou všechny pokoje zahrnuty do takzvané kategorie Superior, která má čtyři hvězdičky.

Vznikne v nich nový přístupový systém na karty s centrálním ovládáním osvětlení. Ze všech jednolůžkových pokojů se stanou pokoje dvoulůžkové. V pavilonu B budou pokoje patřit do kategorie Standard, která má hvězdičky tři. Jejich cena přitom zůstane stejná jako v loňském roce.

Po úpravě vnitřků budou práce pokračovat na venkovní fasádě, kde začne na obvodovém plášti pavilonu A jezdit nový prosklený vyhlídkový výtah.

Hlavní osmipatrový objekt lázní byl vybudován v 70. letech minulého století. Opravy představují částku přes 122 milionů korun, město Třeboň má na rekonstrukci úvěr ve výši 90 milionů korun. Ten je ale naplánován tak, že bude splacen do konce současného volebního období. Nynější počet lůžek je 450 a po rekonstrukci se navýší na 550.