Pak neváhejte a nominujte dotyčného nebo dotyčnou na Cenu starosty města Jindřichův Hradec 2018. „V letošním roce poprvé ocení starosta Stanislav Mrvka křišťálovou růží významné občany, kteří se svou celoživotní prací nebo mimořádnými činy zasloužili o rozvoj Jindřichova Hradce. Dovolujeme si tímto oslovit občany města, aby navrhli své kandidáty, kteří si podle jejich názoru zaslouží být nominováni na cenu,“ vysvětlila mluvčí radnice Karolína Průšová. Doplnila, že křišťálové růže se nebudou udělovat osobnostem in memoriam.

Jindřichův Hradec. Ilustrační foto
Už je rozhodnuto. Kultura se má změnit


Jindřichohradecká pětilistá růže. Ilustrační snímekZdroj: Deník / Adam HudecPro nominace je připraveno pět kategorií: kultura, věda, sport, podnikání a sociální služby. Až do konce června je možné nominace zasílat na e-mailovou adresu tiskové mluvčí městského úřadu prusova@jh.cz. „Do zprávy prosím uveďte stručný životopis nominované osobnosti a zásluhy, kvůli kterým je nominována,“ žádá mluvčí. Doplnila, že do této doby dorazilo na úřad nominací naprosté minimum.



Samotné předávání cen je plánované na 26. října, konkrétně na devatenáctou hodinu před zahájením slavnostního koncertu u příležitosti oslav vzniku samostatného československého státu. „V letošním roce slavíme stoleté výročí naší republiky a já bych rád v tento významný rok založil ve městě novou tradici právě ve spojení oslav tohoto státního svátku s oceněním významných osobností města, kteří se zasloužili o rozkvět města,“ vyjádřil se už dříve ke křišťálovým růžím starosta Stanislav Mrvka.

Julie Plachá se narodila 20. dubna Anetě Musilové a Tomáši Plachému z Deštné. Měřila 51 centimetrů a vážila 3570 gramů.
Právě jsme se narodili: Šest nových miminek