Vendula Šimánková přišla s manželem a slečnami Sofií, Viktorií a Klárou. „My jsme Třeboňáci, máme tu tři holky. Dvě jsou naše a jedna je spolužačka dcery. Bruslili jsme na třeboňském stadionu, bylo to fajn. Viděli jsme, že se tady bruslí, bydlíme kousek odsud, tak jsme vyrazili. Tady jsme letos poprvé. Vloni Svět nezamrzl. Teď je to vypuštěný a znovu se napouští. Povrch je suprový, je tady trochu poprašek sněhu, není nad to, zabruslit si na velké ploše,“ řekla nadšeně maminka dvou slečen.

„Starší obouvání zvládá dobře, protože chodila bruslit se školou v první, druhé i třetí třídě,“ líčila Vendula. „Těšíme se strašně moc, protože si odpočineme od úkolů na distanční výuce, pracuji v rámci homeofficu,“ zmínila.

Běžkaři na jihu Čech teď mají svou pravou sezónu. Ilustrační foto.
Nazujte běžky, s bruslemi na Lipno zatím ne

Na Světě obouvaly na sáňkách brusle i další děti. Letos bruslily na světě prvně. „Není to tak hladké jako na staďáku, zkrátka není to takový luxus, ale co bychom chtěli. Jsme moc rádi, že je rybník zamrzlý,“ řekl tatínek Žanety a Stely, Jan Obíral z Třeboně, který brusle nenazul. „Nejsem sportovní typ, dělám holkám doprovod a morální podporu,“ dodal s úsměvem.

Nové hokejky vyzkoušeli na ledě tatínek Tomáš Dvořáček se synem. „Děti musí mít taky nějakou zábavu. Nikdo tu není, tak je to paráda. Kdybych se probořil, tak se nic nestane, protože je to vypuštěné. Bydlíme tady kousek, tak sem vidím z okna. Syn hraje fotbal za žáky v Třeboni a hokej máme jako zábavu,“ sdělil Tomáš Dvořáček.