Na náměstí u vánočního stromu ve Starém Městě pod Landštejnem mají novou tradici. Starostka Alena Šindlerová tady na Štědrý den připravila místním rybí polévku.

S rozdáváním jí při prvním takovém setkání s místními pomáhal místostarosta Radek Minář a předseda kulturní komise Luděk Novák. "Zároveň jsem těm, kterým chutnalo, prozradila recept na přípravu této vánoční pochutiny," zmínila.

A jak tedy vaří rybí polévku Alena Šindlerová?

"Rybí hlavy povaříme 1 minutu ve slané vodě, poté ihned vyndáme a vodu vylijeme. Hlavy opláchneme ve studené vodě a vložíme opět do vody a vaříme jako vývar. Na pánvi orestujeme zeleninu, ke které přidáme rybí vnitřnosti. Asi po hodině slijeme vývar a přidáme orestovanou zeleninu a vnitřnosti. Dochutíme kořením a zahustíme jíškou. Podáváme s opraženou houstičkou. Je to polévka vhodná i pro ty, kteří nemají rádi rybí odér," říká.

Ve Starém Městě pod Landštejnem se lidé sešli u rybí polévky, kterou jim připravila starostka Alena Šindlerová.Zdroj: Josef Šindler