Zaručenou dávku zábavy slibují například legendární Social Distortion, dále čelní představitelé folk punku ve světě Dropkick Murphys, nebo zábavní rock’n’rolloví Royal Republic. Vystoupí Agnostic Front, Acidez, Anti-Flag, The Baboon Show, The Rumjacks, Dub Pistols a mnoho dalších. Zahraniční interprety doplní výběr z domácí žánrové scény, a to nejen z punkrocku, ska, punku, rockabilly nebo rock’n’rollu, ale i z rapu a alternativy.

Festival, který je proslulý atmosférou, nabídne i pestrý doprovodný program, sportovní utkání, exhibice ve skate a BMX, kulturní akce včetně divadla a další. Dohlížet na jeho hladký průběh bude samozřejmě i policie.

Festival Mighty Sounds vol. 16 v číslech:
Počty vystupujících - přes 100 interpretů (cca 600 lidí)
Počty podií/stage - 6
Počty míst k sezení - přibližně 200, většina podií je na stání
Počty stánků s jídlem/ doplňkovým sortimentem - 50
Počty barů - 15
Počty technických pracovníků - 250
Počty organizátorů - užší tým 8, širší tým 25
Počty ostrahy - 70
Počty zajištěných mobilních toalet - 200
Počty mobilních zátaras - 5 kilometrů plotů, jeden kilometr nízkých zábran, 100 metrů nášlapných bariér
Počty sudů piva - odhadem cca 700 kusů
Počty prodaných vstupenek - cca 8 000 kusů
Počty míst na parkovištích - 1 000
Kapacita stanového městečka - 4 000
Počty vstupů - 1
Počty zdravotníků - 15
Plocha areálu - 20 hektarů

Chystaná opatření

Jak informovala policejní mluvčí Lenka Pokorná, policie ve spolupráci s pořadateli připravila a zajistí bezpečnostní opatření směřující k zabezpečení veřejného pořádku a bezpečnosti osob a majetku.

"Na základě žádosti pořadatele rozhodl Krajský úřad Jihočeského kraje, že na hlavním silničním tahu 1/3 na průjezdu městem Tábor, a to konkrétně v místě mezi obchodním domem Kaufland a příjezdovou komunikací k Čápovu dvoru, bude zřízen dočasný přechod pro chodce. Provoz v těchto místech bude usměrněn ze stávajících čtyř do dvou jízdních pruhů a maximální rychlost zde bude omezena na 50 kilometrů za hodinu," upřesnila.

To nejlepší z Mighty Sounds.
Festival Mighty Sounds se vrací na scénu. Tábor čeká víkend plný hudby

Toto opatření potrvá od ranních hodin pátku dne 8. července a ukončeno bude dle konkrétní situace v dopoledních hodinách pondělí 11. července. Na těchto místech budou dohlížet pořadatelé akce.

Vzhledem k očekávanému příjezdu velkého množství návštěvníků lze zejména v pátečních odpoledních hodinách, jakož i následně po celý víkend včetně pondělního dopoledne, předpokládat zvýšený provoz s možností tvoření kolon. "Policisté i pořadatelé tímto žádají všechny motorizované i pěší návštěvníky akce, stejně jako ostatní projíždějící řidiče, aby provozu v tomto úseku věnovali maximální pozornost, obrnili se trpělivostí a dbali dopravního značení," uzavřela Lenka Pokorná.