Na vltavské náplavce u Dlouhého mostu se sešli v pátek dopoledne muži a ženy od státní i městské policie a z armády, aby prověřili svou fyzickou připravenost a poměřili mezi sebou své síly. Závod, který připravila českobudějovická městská policie, nese název Crossfit challenge České Budějovice. „Máme tu čtrnáct týmů, které jsou z různých částí republiky. Účastní se například městští strážníci z Chomutova, ale i policejní zásahové jednotky nebo útvar pro ochranu prezidenta i zástupce vojenské policie,“ řekl mluvčí budějovických strážníků David Štýfal, který převzal roli moderátora akce.

Hned od startu první disciplíny bylo jasné, že účast v závodě síly policejních týmů skutečně prověří. Začínalo se veslováním a SkiErgem. V první disciplíně se hodnotí, za jak dlouho ujede tým 1500 metrů na SkiErgu a kolik spálí kalorií na vesle během osmi minut. A právě veslování okomentoval příslušník státní policie Lukáš Pavlík takto: „No, mám pocit, že už končím. Bylo to hodně na fyzičku. Teď budou silový, tak na to se těším, ale při první disciplíně, která byla vytrvalostní, tak tam umírám.“

Druhá a třetí disciplína zahrnovala mrtvý tah, přemístění a nadhoz. Celý závod uzavřela štafeta složená z hrazdy, angličáků, shybů a výskoků na bednu. Vítězem se stal tým Policie ČR z Jihočeského kraje.