Podle informace policejní mluvčí Hany Millerové holčička (2015) přebíhala silnici mezi zaparkovanými vozidly. "Řádně se nepřesvědčila, zda může do vozovky vstoupit a vběhla do jízdní dráhy dosud neustanovenému vozidlu pravděpodobně tovární značky VW Golf červené barvy. Auto jelo ve směru od ulice Vitorazská k Rybní. Došlo ke střetu, kdy auto narazilo pravým předním obrysem do chodkyně, která poté upadla. Po střetu, kterému byl přítomen i otec nezletilé, řidič vozidla zastavil, vystoupil pomohl dívce a otce oslovil, zda chce přivolat pomoc, nebo zda nechce dceru odvést na ošetření. Otec dítěte to odmítl, kdy prohlídkou dcery neshledal mimo odření levého kolena žádné zranění a řidič po domluvě místo opustil," uvedla Hana Millerová.

Následně se matka holčičky rozhodla odvést dceru do nemocnice na vyšetření, odkud byla dopravní nehoda oznámena. Po provedeném vyšetření nezletilé, bylo zjištěno, že utrpěla pouze lehké poranění a po vyšetření byla z nemocnice propuštěna.

Žádáme zejména řidiče vozidla, jenž do nezletilé dívenky narazil, ale i možné svědky této události, aby se ozvali jindřichohradeckým dopravním policistům cestou tísňové linky policie 158," vyzývá Hana Millerová