Letos při ní dopravní policisté z Jindřichova Hradce podle informací mluvčí Hany Millerové zkontrolovali víc než tři desítky řidičů. Akce se odehrála na silnici 1/34 vedoucí z Jindřichova Hradce na Třeboň na odstavné ploše, a to v době od 9 do 10:45 hodin.

Dopravní policisté Ondřej Novák a Rastislav Kačeňák zastavili celkem 32 řidičů. 31 z nich, z toho tři motorkáři, dva cyklisté a jeden řidič nákladního vozu, prošlo silniční kontrolou včetně dechové zkoušky bez závad a od promotérky Českých pivovarů a sladoven Jany Šimečkové získali nealkoholické pivo a jednorázový alkohol tester.

Zajištěná marihuana (ilustrační foto).
Mladí Srbové převáželi v autě téměř čtyři kila marihuany


"Řidiči sami policistům pochvalovali tuto akci, neboť dle jejich slov má z preventivního hlediska svůj smysl," vyzdvihla policejní mluvčí, ale zároveň upozornila, že se akce neobešla bez jednoho, i když ne alkoholového, přestupku. "Hned v úvodu samotné preventivní akce řidič kontrolovaného osobního automobilu měl vozidlo bez registračních značek, a tudíž byl tento přestupek dopravními policisty oznámen na městský úřad k projednání," informovala.
Hana Millerová objasnila, že cílem akce Řídím - piju nealko, tedy preventivního projektu zaměřeného na požívání alkoholu, je představení a rozšíření povědomí o nealkoholickém nápoji pro řidiče, který je možnou alternativou z hlediska bezpečnosti a dodržování dopravních předpisů.

Obdobné akce budou v celém Jihočeském kraji pokračovat i nadále.