První případ z Čimelicka přiblížila mluvčí policistů Kamila Čuřínová Ingrišová. "Na linku 158 se před třináctou hodinou obrátil muž, že pohřešuje svou manželku (ročník 1948), která šla na borůvky do Budského lesa. Muž ženu nejprve hledal sám, ale bez výsledku"

Policisté se okamžitě po oznámení pohřešování rozjeli na místo. V pátrání jim podle slov mluvčí velmi pomohlo to, že žena u sebe měla mobilní telefon a s policisty komunikovala. "Hlídka ztracenou seniorku instruovala, ať se už dál nepohybuje a zůstane na místě, že ji brzy najdou. Policisté propátrávali cesty Budského lesa a pár minut po čtrnácté hodině ženu nalezli, byla v pořádku a policisté ji odvezli do bezpečí," uvedla Kamila Čuřínová Ingrišová.

Vedoucímu jihočeské záchranné brigády Pavlu Trollerovi s fenkou bernského salašnického psa Brigitte Bona Fornax se ve středu 13. července 2022 podařilo splnit si záchranářský sen, zachránit lidský život.
Jihočeský kynolog Pavel Troller s fenkou Brigitte vypátrali ztracenou seniorku

Druhá žena nebrala telefon, rodina měla strach

Po mladé ženě (1976) pátrali v pondělí večer zvíkovští i milevští policisté a policejní psovod se služebním psem.

"Tento případ byl jiný. Pohřešovaná žena o sobě nedávala zprávy po hádce a policisté zjistili, že by mohla být v ohrožení života. Žena odešla z Jickovic, nebrala telefon a rodina o ní měla strach. Operační důstojník přijal oznámení na linku 158 před desátou večer. Policisté neměli mnoho informací, kde by se mohla pohřešovaná pohybovat. Dali na své zkušenosti a znalost svého teritoria a rozjeli se do míst, kam by mohla žena v rozrušení odejít," sdělila mluvčí.

Ve tři čtvrtě na jedenáct se všem naštěstí ulevilo. "Zvíkovští policisté ženu vypátrali sedící u řeky pod osadou Varta naproti hradu Zvíkov. Byla v pořádku a policisté ji odvezli k příbuzné," popsala Kamila Čuřínová Ingrišová.