Opera v Jindřichově Hradci

Už tradičně si příznivci opery budou moci vychutnat představení na třetím nádvoří státního hradu a zámku v Jindřichově Hradci.
V hlavních rolích Prodané nevěsty Bedřicha Smetany se představí Dana Burešová jako Mařenka, Tomáš Černý jako Jeník, Luděk Vele jako Kecal a Jaroslav Březina jako Vašek.

Opera začíná v sobotu v 19 hodin. Vstupné stojí 300 korun na lavičku bez opěradla, 500 na přední lavičky s opěradlem. Rodinné vstupné pro rodiče s dětmi stojí 1000 korun.

„Dnes už má opera své věrné diváky v Jindřichově Hradci i v celých Jižních Čechách. Těší nás, že se začíná tato akce dostávat do povědomí i v sousedním Dolním Rakousku, odkud začínají také přijíždět návštěvníci,“ uvedl Vratislav Kříž z pořádající agentury.
Otevření kuželny v Českých Velenicích

V rámci slavnostního otevření nově zrekonstruované kuželny, které bude zahájeno už v sobotních půl deváté ráno, zve velenický oddíl kuželek TJ Lokomotiva na Turnaj o pohár starosty města. Soutěž začíná v devět hodin dopoledne a je pořádaná pod záštitou radní Jihočeského kraje Ivany Stráské. Turnaj se bude konat i v neděli. Zajímavostí je, že se ho zúčastní i týmy z Dolního Rakouska.
Rybářské slavnosti v Třeboni

Kulturní program Rybářských slavností bude slavnostně zahájen na třeboňském náměstí v sobotu v deset hodin dopoledne. Během dne vystoupí Třeboňští pištci, Kalíšci, Formát A4 a večer Peter Nagy a Indigo. V neděli pódium ovládne Malá muzika Nauše Pepíka. Víkendový program doplní řemeslné trhy. V sobotu ve 23:15 se nad rybníkem Svět rozzáří ohňostroj, v neděli si zase každý bude moci zasoutěžit na rybářských závodech. Více na www.rybarskeslavnosti.cz.
LET FEST v Hradci na letišti

V sobotu se bude v areálu letiště konat letní hudební festival pod názvem Let fest Jindřichův Hradec 2011, kam zamíří příznivci hudby nejen z Jindřichova Hradce. Celá akce začne již v 11 hodin a její konec je předpokládán kolem 2. hodiny ranní následujícího dne. Pořadatelé již ví, že festival s návštěvníky proletí kapely různého žánru.

Vystoupí například metalová kapela MetalmoR nebo Born2Die4Me. Nebudou chybět ani jindřichohradečtí 4EVER. Na své si přijdou i fanoušci stylu reggae a ska spolu s kapelami Švihadlo, Los Chuperos a Allskapone's, kteří přijedou ze středních Čech nebo až z Karviné. Nechybí ani hradečtí Pale Inside nebo další, jako jsou Indienami z Třešti.

Dokonce dorazí i pražská rocková kapela Post-it, která by měla být nejznámějším článkem celého festivalu.

Okolo půlnoci se pak návštěvníci mohou těšit na párty rádia Kiss Jižní Čechy spolu s DJ Ledym. Celou akcí pak budou probíhat hry a můžete se těšit i na různé atrakce.
Loučení s létem hned v pěti podobách

Nevšední rozloučení s prázdninami čeká o víkendu děti z regionu. V Kardašově Řečici budou muset prokázat odvahu na noční dobrodružné stezce, v Nové Včelnici se pokusí o rekord.

Cesta kolem světa v Hradci
Letošní ročník veselého prázdninového rozloučení Město dětem nese podtitul Cesta kolem světa. V prostorách Husových sadů celý program slavnostně začne v sobotní jednu hodinu odpoledne.
Následovat budou nejrůznější kejkle, hříčky, hry a soutěže, na jejichž přípravě se letos podílely výhradně organizace, kluby a spolky z Jindřichova Hradce. Nebude ani chybět promítání animovaného filmu Medvídek Pú v nedalekém kině Střelnice, na které je vstup zdarma.
Děti se během zábavného odpoledne setkají se spoustou zajímavých postav, například čahouny na chůdách, šermíři nebo exotickými cizinci.

Pirátský den v Příbrazi
V neděli po poledni začnou děti v Příbrazi hledat devět ostrovů ukrytých ve třech mořích, které budou představovat příbrazské rybníky. Na každém z ostrovů je bude čekat proradný pirát.
„Dobrodruzi budou muset plnit úkoly a řešit hádanky, které jim piráti uloží. Budou za to dostávat drahokamy, které na konci smění za poklad,“ nastínila nedělní program pořadatelka Markéta Blažková.

Pohádkový les ve Včelnici
Na zámku a v podzámčí Nové Včelnice se v sobotu od dvou hodin uskuteční tradiční pohádkový les. Návštěvníci se navíc pokusí o vytvoření nejdelšího hada z ruliček od toaletního papíru.

Stezka odvahy v Řečici
Nedělní program v Kardašově Řečici začne v šest hodin večer. Po vystoupení divadelního souboru Koňmo a hudební skupiny Péro za kloboukem se za kulturním domem začnou rojit strašidla.
Pro odvážlivce je připravená tajuplná stezka odvahy za osvobozením zakleté paní z Řečicka.

Loučení s létem v Bystřici
Hlavně dětské návštěvníky potěší sobotní odpoledne v Nové Bystřici. „Na fotbalovém hřišti bude kromě divadelního představení, kouzelníka, minidiskotéky a soutěží i několik neobvyklých atrakcí,“ informovala Petra Vacková z turistického střediska.
Děti si budou moci vyzkoušet zápas v nafukovacích míčích nebo bungee running, což je natahování do dálky na pružném laně .
Dospělí si od osmi večer zatančí na zábavě.

Adam Hudec, Jana Urmanová, Lucie Schmiedová