V souvislosti s opravou lávky pro pěší se mění signální plány na křižovatce Diamant Levobřežní - Strakonická.

Náměstek primátora Petr Podhola upozornil, že během tří týdnů řidiči zaznamenají tři různé etapy částečných uzavírek spodní části této křižovatky. Již od středy je uzavřen pravý jízdní pruh ve směru do města a pravé odbočení na Strakonickou měr sídliště Vltava.

Následně v dalším týdnu budou uzavřeny střední jízdní pruhy pod lávkou a v posledním týdnu, asi od 5. dubna, pravý jízdní pruh pod mostem ve směru od centra a pravé odbočení ve směru z mostu přes Vltavu na Plzeň. V této poslední etapě bude povoleno odbočení pouze osobních vozidel vpravo z levého odbočovacího pruhu na sjezduz mostu, nákladní vozidla nad 3,5 t pojedou po objízdné trase Strakonická – Husova do Českého Vrbného.

Důležitá je skutečnost, že pro každou etapu je připravena úprava světelné signalizace, a to prodloužení volna pro zbývající jízdní pruh o 5 až 10 sekund. Křižovatka bude řízena jako dynamická izolovaná s kratší dobou cyklu. To vše za účelem zvýšení kapacity zbývajících jízdních pruhů. „Žádáme řidiče, aby jízdě v prostoru křižovatky Levobřežní a Strakonická věnovali v následujících týdnech zvýšenou pozornost a dbali přechodného dopravního značení,“ doplnil Petr Podhola.