Pracovníci zhotovitelské firmy už dokončují poslední terénní úpravy a Václavskou tak brzy opět začne proudit doprava. „Tento týden firma dodělá finální povrch vozovky tak, aby uzavírka Václavské ulice skončila v pátek 14. října a ulice bude opět průjezdná nejpozději od soboty 15. října,“ upřesnila mluvčí radnice Eliška Čermáková. Václavská byla uzavřena v úseku od křižovatky s ulicí Čsl. legií až za křižovatku s ulicí 28. října. Rekonstrukci provádí firma EUROVIA CS za vysoutěženou cenu téměř 24 milionů korun s DPH.

Vytížená ulice prochází kompletní opravou už od března roku 2017. Kromě nového povrchu vozovky, dochází k výměně kanalizace, vodovodu a veškerých sítí. Oprava zahrnuje i nové veřejné osvětlení a chodníky. Letos by měla jindřichohradecká radnice nechat zpracovat projekt na poslední, pátou etapu rekonstrukce Václavské ulice. Půjde o 300 metrů dlouhou část od točny po nový kruhový objezd na silnici první třídy směrem na Třeboň.

Ilustrační foto.
Opilá žena napadla policisty v hradecké služebně. Kopala je i škrábala

Zprůjezdnění Václavské znatelně pomůže současné dopravní situaci. Na konci září totiž začala uzavírka kvůli opravě mostu pod nájezdem na Vídeňskou ulici z hlavního tahu I/34. "Řešený most už vykazuje závady, které je potřeba odstranit jako například zatékání do rámů mostu a narušený izolační systém mostu. Během opravy tak bude provedena kompletní výměna mostního svršku včetně izolace. Dále pak dojde k výměně mostního vybavení a obnově vodorovného dopravního značení," popsal průběh oprav Adam Koloušek z ŘSD v Českých Budějovicích. Oprava mostu i silnice nad ním by měla trvat do konce letošního roku.