Sobota

Jindřichův Hradec – Bouřlivou diskuzi vyvolal na středeční schůzi jindřichohradeckých zastupitelů návrh na poskytnutí mimořádné milionové  dotace hokejovému klubu. V loňském roce KLH Vajgar Jindřichův Hradec uskutečnil investici do šaten na zimním stadionu za zhruba sedm milionů korun v rámci dotace, kterou dostal od ministerstva školství. A tohle by měla být forma revanše.

Deník: Když jde o peníze, tak jeden sportovec druhému nepřeje. Ale na druhé straně, proč má město pravidla na rozdělování peněz do sportu, když je pak vše jinak.

Pondělí

Třeboň – Školní jídelna Základní školy Na Sadech se probojovala do finále soutěže O nejlepší školní oběd a kolektiv třeboňských kuchařů v konkurenci deseti jídelen obsadil 4. místo. Uvařili menu složené z kukuřičného krému, kuřecího hamburgeru s hráškovým pyré a jablečného mlsu.

Deník: Školní jídelny by měly soutěžit celoročně. Pak by se možná kuchaři opravdu snažili, aby dětem chutnalo a jedly zdravě.

Úterý

Jindřichohradecko – Dopravní policisté po dlouhé řadě let mohli tentokrát v kolonce smrtelných nehod o prázdninách nahlásit nulu. Přesto nehod přibylo, nechyběla ani těžká zranění a bohužel ani alkohol za volantem.

Deník: Největším přáním všech je vrátit se z prázdnin v pořádku. Ale vždycky je to o samotných řidičích, zda se chovají slušně v mezích pravidel a nebo patří mezi sortu bezohledných pirátů silnic či spěchajících hazardérů. Nejhorší je, že většinou na to pak doplatí nevinní.

Středa

Dolní Lhota – Každý, kdo potřebuje přejet z Dolní Lhoty do Dvorců, se nevyhne mostu před Nežárku, který je v havarijním stavu. Je zde omezená nosnost a průjezdu těžších vozidel v minulosti bránily svislé sloupy. Ty však každou chvíli zmizely. Do konce listopadu by měla být hotová rekonstrukce.

Deník: To bude po mnoha letech úleva především pro řidiče větších aut, kteří museli jezdit přes Vydří.

Čtvrtek

Jindřichohradecko –  Mezi  zásadnější novinky v letošním školním roce patří například přesunutí výuky zlomků na první stupeň nebo zavedení nového učiva, které má děti naučit dobře hospodařit či se správně zachovat v krizových situacích.

Deník: Vypořádat se s tím musejí školy, děti i rodiče. A někdy to nebude jednoduché.

Pátek

Strmilov – Třináctiletý Ondřej Machoň vytáhl z vody tonoucího muže a do příjezdu záchranky mu poskytoval umělé dýchání a masáž srdce.

Deník: Před jeho pohotovostí musíme smeknout. Ruku na srdce, kolik z nás dospělých by v takové situaci obstálo jako tento třináctiletý kluk.