Sobota
Jindřichův Hradec – V Hradci má vzniknout nová ubytovna pro sociálně nepřizpůsobivé. Tato zvěst se nyní šíří městem nad Vajgarem jako zlá noční můra. Vyloučená lokalita prý nehrozí. Byty budou pro běžné nájemníky a vysokoškoláky, uklidňuje Hradečáky majitel domu na Nežárce.
Deník: Říká se důvěřuj, ale prověřuj. Tak uvidíme…


Pondělí
Dačice – Most přes řeku Dyji v Dačicích v nejbližších dnech obsadí dělníci a začne jeho celková rekonstrukce. To přinese komplikace především motoristům, kteří budou muset půl roku jezdit po objížďkách.
Deník: Pevné nervy, řidiči!


Úterý
Slavonice, Suchdol nad Lužnicí – Chybějící zubní lékař ve Slavonicích a nedostatek praktiků v Suchdole nad Lužnicí, to jsou dva problémy, které by se v dohledné době mělo podařit vyřešit. Dobrou zprávou pro občany Slavonicka je, že od 16. června bude ve Slavonicích otevřena nová stomatologická a stomatochirurgická ordinace.
Deník: Dobře, že se stále najdou lékaři, kteří jsou ochotní zařídit si praxi na malém městě.


Středa
Jindřichohradecko – Školní obědy budou zdravější. Od příštího školního roku by se mělo v jídelnách podávat víc ryb a zeleniny.
Deník: To je sice dobře, ale stejně to není samospásné. Když se děti budou po zbytek dne cpát „dobrůtkami" plnými cukrů, tuků a soli a sedět při tom na gauči s tabletem v ruce, tak ani zdravý školní oběd nic nezachrání.


Čtvrtek
Jindřichův Hradec – Špičkových výsledků při laparoskopických operacích dosahuje chirurgické oddělení jindřichohradecké nemocnice, které se v těchto dnech dělí se svými zkušenostmi s ostatními kolegy z celé republiky.
Deník: Hlavně, aby se jim tak dařilo i ve chvíli, kdy budou mít před sebou na operačním stole někoho z nás.


Pátek
Jindřichův Hradec – Hokejisté jsou bez dotací. Jindřichohradečtí zastupitelé nakonec v otázce dotací pro mládežnický hokej nenašli jednotný názor a nepřidělili je žádnému z obou znesvářených klubů.
Deník: Třeba si konečně někdo uvědomí, že hokej není pupek světa a je potřeba trochu pokory a slušného chování.

Petra Jouzová