Sobota
Strmilov – Příjezd k rekreační oblasti u rybníka Komorník v osadě Leština na Strmilovsku už nebude připomínat cestu po tankodromu, bude konečně bez výmolů a vyjetých kolejí.
Deník: Je spousta takových úseků, které by bylo lepší zdolávat s traktorem než s normálním osobním autem. Tak snad se je podaří opravit co nejrychleji, abychom se za volantem úplně nezbláznili při hledání objížděk.


Pondělí
Jindřichohradecko – Šestnáctý červen je datem, který je zapsán zlatým písmem v kalendáři nejednoho sportovního rybáře. Už zítra i na Jindřichohradecku oficiálně končí hájení dravců. „Tiší blázni" z celého regionu se připravují na tento den, který je pro mnohé opravdovým začátkem rybářského roku.
Deník: Někdy těm „tichým bláznům" závidím – tu pohodu, klid a ticho někde u řeky…


Úterý
Suchdolsko – Desítky výjezdů evidovali od nedělního podvečera do noci dobrovolní i profesionální hasiči na Suchdolsku. Na střechu domu v Suchdole spadla v bouřce stará lípa.
Deník: Hlavní je, že se nikomu nic nestalo. Materiální škody sice zabolí, ale dokud jde „jen" o rozbité střechy, auta nebo vytopené sklepy, dá se mluvit o štěstí.


Středa
Jindřichův Hradec – Podnikatelé se pěší zóny spíše obávají. Otázkou je, jestli prospěje Jindřichovu Hradci centrum bez aut, nebo střed města ekonomicky zabije. Nyní panuje nejistota a strach z fatálního poklesu tržeb. Právě o tom se hodně diskutovalo na veřejném projednávání nové pěší zóny v Jindřichově Hradci, která by od července měla vzniknout na náměstí Míru.
Deník: No, také z toho mám smíšené pocity. Náměstí bez aut zní hezky, možná to bude i pěkně vypadat, ale jestli oni sem ti návštěvníci potom ještě najdou cestu? Nezbývá než doufat, že to dobře dopadne.


Čtvrtek
Jindřichohradecko – Někde budou mít školáci delší prázdniny. Konec školního roku se nezadržitelně blíží a v některých školách na Jindřichohradecku k němu mají blíž než jinde. Namísto 30. června totiž budou žáci dostávat vysvědčení již v pátek 26. června.
Deník: Ti školáci se ale mají! Jak já bych se občas ráda vrátila do školních bezstarostných let a užila si dva měsíce prázdnin třeba u řeky na chatě, chodila na houby, četla, koupala se…


Pátek
Jindřichův Hradec – Semafory u nádraží na jedné z nejfrekventovanějších hradeckých křižovatek dosloužily. Město hledá, čím zastaralý systém nahradit.
Deník: Postavit tam policistu s terčíkem, aby řídil dopravu, nebo nechat na řidičích, ať si bez světelné signalizace poradí sami? Těžko říct, co by bylo lepší. Otázkou ale je, proč se to nezačalo řešit dřív, než semafor zkolaboval…

Petra Lejtnarová