Sobota
Jindřichův Hradec – Jindřichohradecká nemocnice rozšíří své dialyzační středisko o šest nových lůžek, což bude znamenat rozšíření stávající kapacity přibližně o dvě třetiny. Nebude tak hrozit, že by pacienti museli na dialýzu docházet v noci.
Deník: Alespoň nějaká úleva pro nemocné v jejich situaci.


Pondělí
Jindřichohradecko – Letošní extrémní sucha netrápí jen zemědělce, vodohospodáře či rybáře. Smutně hledí na dna prázdných košíků a do vyschlých lesů houbaři, jejichž koníčku počasí opravdu nepřeje.
Deník: Sucho v létě, žádný sníh v zimě. To k ničemu dobrému nevede. Do lesů je smutný pohled a ani se nezdá, že by se to mohlo nějak zlepšit.


Úterý
Strmilov – Kuriózní nehoda byla u Strmilova, kde se za jízdy prakticky „rozpadl" traktor s krmným vozem poté, co traktorista vyřadil rychlost. Stroj se podle policie údajně rozkmital a skončil převrácený v příkopu.
Deník: Člověk se opravdu občas diví, co na silnici potká za pekelné stroje. O to méně pak překvapí, že se podobná nehoda stane. Jen je štěstí, že se zrovna tenhle traktor nerozpadl na projíždějící auto, nebo ještě hůř skupinu cyklistů, kterých je teď všude plno. Tak opatrně!


Středa
Kardašova Řečice – Řidič jel opilý a měl zákaz řízení. Šofér, který se v Kardašově Řečici střetl na přejezdu s vlakem, je podezřelý ze dvou přečinů.
Deník: A nedají si říct a nedají. Je to marný, je to marný, je to marný!


Čtvrtek
Jindřichův Hradec – Jindřichohradecký muzikant Michal Chramosta se rozhodl po dlouhých osmnácti letech opustit kapelu Tlustá Berta. Jak říká, změna je život. „A já už jsem změnu potřeboval," dodal.
Deník: Těžko říct, jak to dopadne s kapelou. Bohužel bývá pravdou, že když skupinu opustí zpěvák, který v ní navíc strávil tolik let, kapela dlouho nepřežije, nebo přinejmenším přijde o řadu fanoušků. To ale všechno ukáže čas, jak se s tím Tlustá Berta vypořádá.


Pátek
Jindřichův Hradec – Ve svém důsledku dost drahou zábavu si vymyslela skupinka dětí na jindřichohradeckém sídlišti Hvězdárna. Vlastníkům jednoho domu došla s výtvarnou tvořivostí mládeže trpělivost. Přivolali hlídku strážníků k pomalované fasádě. Na sídlišti U Nádraží zase mladý muž foukal na zeď protějšího domu šipky.
Deník: Říká se, že kdo si hraje, nezlobí. Ale všeho moc škodí. Rodiče by se asi mohli trochu víc zajímat, jak jejich ratolesti tráví volný čas o prázdninách. A ten mladík s šipkami? Na toho už asi pádná ruka rodičů nedosáhne. Třeba prospěje alespoň pokuta a z ostudy kabát.

Petra Lejtnarová