Sobota
Třeboňsko – Na Třeboňsku chybí pečovatelské domy a převis poptávky stále zaznamenávají i domovy seniorů. Postavit nové domy s pečovatelskou službou se tak rozhodli například v Suchdole nad Lužnicí nebo v Českých Velenicích.
Deník: Chválihodné, že někde myslí také na potřeby místních obyvatel, a nejen na to, jak utratit peníze tak, aby to „bylo vidět".


Pondělí
Lužnice – Ačkoli v sobotu dopoledne Lužnice přivítala vodáky, kteří dorazili na tradiční zamykání řeky, nízkým stavem hladiny, počasí k výletu po vodě do Majdaleny všem přálo.
Deník – Tak aspoň to zamykání si vodáci užili. Jinak letošní sezóna nabádala spíš k tomu, předělat kanoe na vozítka na kolečkách…


Úterý
Jindřichův Hradec – U Merkuru už si nohy nezlámete. Rozbitá dlažba, výmoly, relikty reálného socialismu a celkově neutěšený stav. Tak nějak nyní vypadá prostranství mezi obchodním domem Merkur a bývalým kulturním centrem na sídlišti Vajgar.
Deník: Tak hlavně aby ta oprava nevypadala tak, jako třeba také dlouho slibovaná rekonstrukce parkoviště u 5. základní školy či chcete-li mezi Hříbkem a Trojstřediskem. Jsem zvědavá, jak dlouho asfalt vylitý do děr v betonu vydrží.


Středa
Jindřichohradecko – Před osmi lety se v základních školách přestalo vyučovat podle jednotných osnov a začalo období výuky podle rámcového vzdělávacího programu. Nyní chce ministerstvo školství osnovy do škol opět vrátit. Jednoznačně pro jsou i ředitelé institucí z Jindřichohradecka. Osnovy podle nich mají ve školách smysl.
Deník: Jasně, že mají smysl. Co chudák dítě, které se musí přestěhovat, třeba proto, že rodiče hledají práci jinde, jak je dnešním trendem? Na původní škole se učí o tom, co jsou savci a na další si to pro jistotu v dalším ročníku probere znovu. To, že ale jaksi mine třeba geomorfologii Země, je jeho problém. Jenže to ono se napřed něco musí zrušit, aby pak někdo mohl přijít s geniálním nápadem vrátit se zase zpátky.


Čtvrtek
Dačice – Střední odborné učiliště zemědělské a služeb v Dačicích se vloni zapojilo do projektu „Čistou mobilitou za kvalitnější prostředí v České Kanadě". Studenti zkonstruovali elektrotraktor, který sklízí jeden úspěch za druhým.
Deník: Je fajn vidět, že když se s dětmi správně a kvalitně pracuje, má to výsledky a nese to ovoce. Jen tak dál!


Pátek
Jindřichův Hradec – Sportovci chtějí další peníze. Hokejisté spolu s fotbalisty chtějí po Jindřichovu Hradci dohromady dva miliony korun. Nemají prý na nájmy. Město příliš ochoty k takové podpoře nejeví.
Deník: Už zase?

Petra Lejtnarová