Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD ČR) informovalo, že v pracovní době provoz řídí pracovníci a potom semafory. „Při řízení provozu pracovníci reagují na zatížení jednotlivých směrů. Při větším zatížení průjezd prodlouží. V době řízení semafory ale tato možnost není, oba směry mají stejnou průjezdní dobu,“ uvedl vedoucí provozního úseku ŘSD ČR v Českých Budějovicích Tomáš Voráček.

Jan Váňa připomněl, že během víkendu 11. až 13. října se bude lovit rybník Rožmberk. Na výlov se jezdí podívat tisíce návštěvníků. „Dá se tedy očekávat totální kolaps dopravy. Oslovil jsem proto krajský úřad s žádostí, aby byl alespoň v průběhu výlovu umožněn oboustranný průjezd stavbou,“ dodal.

V tomto ohledu přišla z ŘSD optimistická zpráva. „Začátkem tohoto týdne bychom měli položit finální obrusnou vrstvu, a tak by měl být tento úsek v době výlovu již obousměrně průjezdný. Bude tu ale omezena rychlost, protože řidiči se stále budou pohybovat po stavbě,“ upřesnil Tomáš Voráček. Dodal také, že práce na opravě komunikace probíhají podle harmonogramu, hotové budou 23. října.