Radní města na své schůzi vzali na vědomí změny, které se udály v pracovní skupině pro Program regenerace městské památkové rezervace. „Jednalo se o rezignaci tří členů – Jana Pokorného, Vladimíra Krninského a Milana Špuláka. Nahradí je Blanka Tancerová, Petra Vozábalová a Luděk Jirásko,“ sdělila mluvčí radnice Karolína Bartošková.

Dalším z bodů jednání bylo vypsání zakázky na výměnu podlahových krytin ve třech místnostech 1. základní školy, konkrétně jde o nový PVC povch ve dvou třídách školy a zátěžového koberce v jedné ze sboroven. "Design podlahových krytin bude konzultován s ředitelstvím školy. V rámci zakázky bude odstraněna a ekologicky zlikvidována stávající podlahová krytina, bude opraven podkladový beton a krytina bude celoplošně nalepena s vytažením do soklů," uvedla mluvčí.

Hradecká rada schválila zakázku na dotisk knihy "Nezapomenutelné osobnosti v historii města Jindřichův Hradec" v hodnotě téměř 200 tisíc korun bez daně. Kniha o významných osobnostech z historie města, která vyšla v roce 2015, se prodává v infocentru za 390 korun. Radnice ji zároveň využívá coby dar při nejrůznějších slavnostních příležitostech, od vítání občánků přes jubilea občanů až po významné návštěvy. Dotisk je potřeba proto, že k polovině března zbývalo městu na skladě pouhých šedesát výtisků.

Starosta Stanislav Mrvka na jednání převzal záštitu nad dvojicí budoucích sportovních akcí. V prvním případě se jedná o 26. ročník Mezinárodního závodu jednotlivců v lovu ryb udicí na plavanou nazvaného Nova Domus v režii Českého rybářského svazu. Soutěž, která je nejstarším pohárovým závodem v republice, se bude na Nežárce konat ve dnech 20. a 21. dubna. Ve druhém případě se pak záštita starostou týká Vajgarské saně, závodu dračích lodí, který se bude na Vajgaře konat 13. července.