Přechod pro chodce mezi zastávkami na Jiráskově předměstí a ranní školní spoj MHD od mlékárny na sídliště Vajgar. Tak zněly požadavky petice občanů, kterou se zabývali jindřichohradečtí radní.Že se nejednalo o úplně běžnou petici, naznačil hradecký místostarosta Bohumil Komínek. „Zarazili mě její signatáři, kteří byli ze všech koutů nejen Jindřichova Hradce, ale i celé republiky. Nejsem si úplně jistý, jaký má zájem na jízdním řádu školního autobusu na Jiráskově předměstí paní z Azalkové ulice v Praze nebo lidé z malé vesnice u Prostějova. I tak ale některé petice vypadají," komentoval dokument místostarosta.

I přesto se však rada města peticí zabývala. „Co se týká přechodu, tak projekt už byl na stole někdy v roce 2008, ale nedošlo k jeho realizaci. Teď se jím zvlášť zabývat nebudeme, protože se počítá s přebudováním celé Vídeňské ulice podle vloni zpracovaného konceptu dopravní obslužnosti. Mimo jiné v těch místech má vést i cyklostezka. Vše se tedy vyřeší komplexně," vysvětlil Bohumil Komínek. Radnice odpověděla signatářům i v otázce ranního spoje. „Krátce před půl osmou jede autobus z Nové Bystřice, z něhož se dá přesednout na navazující MHD. Na sídliště to trvá asi patnáct minut," sdělil Bohumil Komínek. Taková odpověď se však občanům příliš nezamlouvá.

„To je sice pravda, ale děti musí platit dvakrát, což se za celý rok pěkně prodraží," oponuje jedna ze signatářek. To by se ale podle místostarosty mělo již brzy zlepšit. „Město bude mít integrovanou dopravu, takže za přestupy se už v příštím roce nebude platit," tvrdí místostarosta Komínek.