Zatímco o svátcích většina kempů na Jindřichohradecku praskala ve švech, čtvrtek a pátek již byly slabší.

Například v Autokempu OASA ve Staňkově museli podle majitele Jiřího Soukupa na svátky ještě padesátku karavanů odmítnout a poslat k sousedům. „Ale po svátcích zhruba polovina klientely odjela. Někteří to zabalili již ve středu kolem poledního," říká Jiří Soukup. Dodává, že v současné době je v kempu ideální stav. „Každé druhé místo je volné, takže lidé mají okolo víc prostoru, a to se jim líbí," zmínil s tím, že o víkendu zase rekreantů přibude a největší nápor je v době celozávodních dovolených.
Na vlas stejná situace byla o svátcích i v rodinném Autokempu Komorník ve Strmilově. Podle Olgy Holcové ve středu odjela snad polovina klientů. „Vždycky jsou tyto letní svátky na návštěvnosti znát. Hlavně, když vyjde počasí a vychází tak, že si lidé vezmou třeba den volna a prodlouží si víkend, jako tomu bylo letos. Myslím si, že se zájem o tuzemské dovolené teprve projeví," uvedla.
Počasí a především příznivý stav vody v Lužnici přeje také vodákům, kteří řeku obsadili. „Víkend byl velice slušný, ale pak bylo jeden den chladněji a větrno a někdo odjel. Dnes lidem vadí i horko," naznačil majitel Vodáckého kempu v Majdaleně Štefan Dunaj.
Majitel vodáckého kempu v Majdaleně Štefan Dunaj je spokojený nejenom s nástupem sezóny a zaplněností kempu, ale nemůže si stěžovat ani v zájmu o půjčování lodí. „Všechno záleží na stavu vody v Lužnici, vloni jsme mohli v srpnu zavřít, tak snad to letos vydrží," přeje si Štefan Dunaj.
Spokojený je i majitel vodáckého kempu v Mláce Rudolf Kolář, kde byla situace podobná jako všude jinde. „Ve středu část hostí odjela ale na víkend už máme nové rezervace," dodal.
Na otázku, zda provozovatelé kempů pociťují jakési obrození tuzemské rekreace i v souvislosti s vývojem událostí v zahraničí, však jednoznačná odpověď není.
„Spíše se lidé vracejí ke klasice a Česká republika je na dovolenou moc hezká. Ale na důvody se neptám," shrnul Štefan Dunaj.