Přestřelka u hranic
Halámky – U free shopu na hraničním přechodu v Halámkách se 1. března kolem třetí hodiny ranní rozpoutala dramatická přestřelka mezi trojicí zlodějů a tříčlennou policejní hlídkou. Situace byla velice nepřehledná, navíc dobře připravení zloději pokáceli strom na cestu, čímž znemožnili i příjezd záchranky.  Policisté si při kontrole okolí všimli zhasnuté reklamy a zahlédli maskované lupiče.  Jak se vše nakonec seběhlo, bylo předmětem policejního vyšetřování. To začalo i naznačovat, že policisté se mohli v nepřehledné situaci i postřelit navzájem

Muž vzal na policistu sekyru
Pluhův Žďár – ZV ohrožení života se ocitl policejní psovd, který zasahoval při zatýkání dvou zlodějů. Muži pod vlivem alkoholu se rozhodli, že si přilepší vykradením chaty. Než ale stačili z objektu i s lupem zmizet, překvapili je policisté. Mladší z pachatelů místo, aby uposlechl výzvy policistů, vzal do ruky sekyru. Jen díky bleskurychlé reakci služebního psa, napadený policista nepřišel o život.

Jan Šatava opustil JHMD
Jindřichův Hradec – Společnost Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) prošla zásadní změnou ve vedení. Opustil ho Jan Šatava, který byl neodmyslitelně spjatý s návratem vlaků na uzavřenou novobystřickou trať a také s privatizací obou úzkokolejek. Podle Jana Šatavy byl jeho odchod z představenstva JHMD výsledkem rozdílného pohledů části akcionářů na další vývoj společnosti. Již 7. listopadu 20011 byl jmenován předsedou představenstva Boris Čajánek, který prezentuje od začátku, že firma se chce zúčastnit liberalizace osobní vlakové dopravy.

Hrozilo rušení požárních stanic
Jindřichohradecko – Na Jindřichohradecku působí tři profesionální hasičské požární stanice. Kvůli razantním škrtům ve státním rozpočtu hrozila jejich redukce. To se pochopitelně nelíbilo starostům obcí, ale ani obyvatelům. Například  Třeboň má i s lázeňskými hosty více než deset tisíc obyvatel a správní území se rozkládá od Lomnice až Po České Velenice. Tudíž dojezdová vzdálenost by z Hradce byla přes 50 kilometrů. Obavy z toho, že na hasiče by lidé čekali déle, byly asi všude. A navíc by tak stát přehodil další svou povinnost na bedra obcí.

Lidé začali chovat slepice
Jindřichohradecko – OV březnu spotřebitelé někde začali platit za jedno vejce i přes šest korun. To byl i důvod, proč se řada domácností rozhodla chovat slepice. Enromní zájem o kuřice potvrzovali i jejich chovatelé. Po kuřatech nosnic se vždy jen zaprášilo. I přes vyšší pořizovací cenu slepic se totiž jejich chov vyplatí. Dobrá nosnice za rok snese asi 260 až 300 vajec, takže si na sebe bez problémů vydělá. Postupně ceny vajec začaly zase klesat a dnes se pohybují kolem třech korun.

Radnice zákon neporušila
Dačice – Policejní dohru incident na dačické radnici mezi jedním zastupitelem a tajemníkem úřadu. Muži zákona prošetřovali, zda tajemník neporušil zákon, když nepodal zastupiteli několikrát požadovanou informaci o výši platů a odměnách starosty, místostarosty a vedoucích odborů. Spor mimo jiné spočíval v tom, že zastupitel chtěl žádost o informaci podepsat od tajemníka a ten ho odkázal na podatelnu. Závěr policejního šetření zněl: radnice zákon neporušila.

Nejedlý odstoupil z rady
Jindřichův Hradec – Člen rady města a ředitel společnosti Fruko-Schulz Josef Nejedlý (NK Strana zelených) se rozhodl rezignovat na post radního. „Důvody jsou pouze osobní," uvedl. Uvolnění míst v radě zaplnila Zuzana Rybáková (NK Strana zelených), která pracuje v krajské hygienické stanici.