Ve finálovém dějství ankety Klubu přátel rozhleden bojovalo o přízeň turistů čtrnáct rozhleden. Táborská Hýlačka jako jediná řádně prohnala vítěznou rozhlednu na Fajtově vrchu u Velkého Meziříčí, na kterou ztratila jen 41 hlasů. Naopak třetí Šillerova rozhledna v Kryrech u Loun zaostala za chloubou Táborska o více než 140 hlasů.Základní kámen úspěchu položila Hýlačka prvenstvím v krajském kole, kde za sebou nechala mimo jiné i legendární Kleť. Ve finále zůstaly na jejím štítě i Petřínská rozhledna, Minaret u Lednice či Velký Javorník v Beskydech. 

O ROZHLEDNĚ
Rozhledna postavená táborskými turisty byla slavnostně otevřena 4. června 1920 před zraky více než pěti stovek lidí. Podle projektu táborského rodáka Theodora Petříka dostala podobu husitské hlásky. V říjnu 1995 ji ministerstvo kultury vyhlásilo za kulturní památku. Tento punc nesla až do osudného prvního lednového rána roku 2012, kdy vzplála a po požáru musela být odstraněna. Už o dvanáct dní později začal boj o obnovu rozhledny na Větrovech a byl úspěšný. Stavba současné Hýlačky začala v březnu roku 2015 a už v srpnu byla slavnostně uvedena do provozu.
Výška rozhledny: 36,5 m (vyhlídková plošina je ve 25 metrech). Počet schodů: 136. Vstupné: 20 Kč (přes samoobslužný turniket). Otevírací doba: v zimě 9 – 16, v létě 9 – 18 hodin.

Nová rozhledna se tyčí nad Táborem v nadmořské výšce 525 metrů. Vyrostla na místě, kde stála už od roku 1920 její dřevěná předchůdkyně ve tvaru husitské hlásky. Tu zachvátil 1. ledna roku 2012 požár a nebylo jí pomoci. Klub českých turistů Tábor coby správce Hýlačky okamžitě inicioval sbírku na její obnovu a byl úspěšný.

Ze tří návrhů podoby nové rozhledny nakonec dostal přednost projekt ocelové vzdušné konstrukce, který se původně umístil až na třetím místě. Klíčovým faktorem byla přitom především finanční stránka celé věci.

Jakkoliv odlišná je nová moderní Hýlačka od původní kulturní památky, lidé z Tábora i okolí si ji vzali za svou.

Dokazuje to právě také anketní stříbro, ze kterého má pochopitelně velkou radost také předseda KČT Tábor Radek Přílepek. „Myslím si, že velký vliv na toto umístění měl právě i samotný příběh Hýlačky,“ uvedl. Na rozhlednu samozřejmě nedá dopustit. „Nabízí nezapomenutelný výhled na Tábor, do kraje jižních i středních Čech. Za dobré viditelnosti odtud bývá krásně vidět i šumavský Poledník.. „Ostatně přijďte se podívat, stojí to za to,“ zve Radek Přílepek návštěvníky na Větrovy.

Lákavý pohled z výšky na své město už si vychutnal také Martin Janda.

„Pamatuju si, že když jsem byl malý, šli jsme na Hýlačku se školou. Tenkrát jsem z toho ještě nic moc neměl, navíc nebylo až tolik vidět. Na téhle nové rozhledně jsme byli předloni v září s rodinou moc líbilo. Nahoře jsme byli sami a parádně vyšlo i počasí,“ podělil se o své dojmy.
Vezmeme-li v potaz oficiální početní údaj z turniketu, který pouští turisty na rozhlednu za pouhých 20 Kč, pak by někdy v průběhu dubna a května mohl zavítat na Hýlačku host s pořadovým číslem 50 000.