Na klasické podzimní výlovy si milovníci šupináčů a celé atmosféry na hrázích rybníků však musejí ještě počkat do začátku října.

Rybářství Třeboň již zveřejnilo kalendář podzimních výlovů, podle něhož se návštěvníci mohou těšit na zatahování sítí i ve známém třeboňském rybníku Svět. Zlatým hřebem bude podle předsedy představenstva Josefa Malechy letos výlov Rožmberka ve dnech 10. až 12. října.

„Naplánovali jsme ho ve dnech pracovního volna, aby se mohli přijet podívat i lidé odjinud," poznamenal Josef Malecha.

V současné době je pozitivní zprávou, že z loňska zůstává zachována i cena kapra. „Při prodeji přímo z hráze bude stát kilogram kapra 75 korun," zmínil.

Na sádkách potom zákazníci za kilo kapra výběr – tedy nad 2,5 kilogramu – zaplatí 87 korun a u 1. třídy 77 korun.

Také pracovníci Rybářství Kardašova Řečice již zahájili podle majitele Zbyňka Zajíce výlovy menších rybníků, a to jak s násadou, tak i s tržní rybou, pokud je po ní poptávka. „Z větších rybníků začneme 14. října s výlovem Roha v Drahýšce u Hradce," informoval Zbyněk Zajíc.

Ze známých rybníků připravují kardašovořečičtí rybáři na výlov letos i Polom, Krvavý a Kačležský, Lásenici Velkou či  Hejtman u Střížovic. „Ceny budou v zásadě stejné jako vloni, a to jak pro tuzemský, tak i zahraniční trh," doplnil Zbyněk Zajíc.

plán výlovů

Třeboňsko:
6. – 8. 10.     Ponědražský
10. – 12. 10 Rožmberk
20. – 24. 10. Záblatský
10. – 12. 11.     Krčín
18. – 21. 11.     Svět
Kardašovořečicko:
14. 10. Roh (Velký Hroch)