Pro přijetí návrhu jich hlasovalo třicet sedm, proti nebyl nikdo. Čtrnáct zástupců opozice se zdrželo hlasování.

Příjmy kraje dosáhnou v příštím roce téměř 11,4 miliardy korun, výdaje potom 10,9 miliardy. Přebytek ve výši téměř půl miliardy korun poslouží k zaplacení úvěrů z dřívějších let. Na investice připadne částka 1,9 miliardy korun. Největší objem peněz půjde do oblasti rozvoje dopravy, zdravotnictví a školství.

Pro 138 školských zařízení plánuje jejich zřizovatel, Jihočeský kraj, investovat 93,5 milionu korun. Do zdravotnictví počítá s investicemi více než 280 milionů korun. „Využity budou například pro nemocnici Tábor pro dokončení pavilonu chirurgických oborů, pro druhou investiční etapu v nemocnici Strakonice a pro rehabilitace a laboratoře v českobudějovické nemocnici. Navýšení rozpočtu zdravotnické záchranné služby je dáno zřízením nového výjezdního místa v Čimelicích,“ konkretizoval hejtman Jiří Zimola a dodal, že v sociální oblasti investice budou činit 107 milionů korun.

„Chceme investovat do Domova důchodců Dobrá Voda nebo Domu pro seniory v Chýnově. Snažíme se měnit strategii a vylepšovat kvalitu života seniorů, protože ne všechny minulé investice tento komfort navyšovaly,“ uvedla náměstkyně hejtmana Ivana Stráská.