Lidé z této osady, která je součástí Jindřichova Hradce, musejí jezdit několik kilometrů dlouhou objížďkou, ačkoli po hrázi od betonového zátarasu, který je dělí od domova, to mají k první bytovce jen pár desítek metrů.
Na obnovení provozu si budou muset ještě počkat. Po povodních na hrázi vznikl havarijní stav a pracovníci Rybářství Kardašova Řečice museli okamžitě z bezpečnostních důvodů cestu uzavřít, protože by průjezdy aut mohly situaci ještě zhoršit a mohlo se cokoli stát.

Vzhledem k tomu, že události nabraly rychlý spád, v první chvíli nebylo místo zákazu vjezdu dobře označené,. Auta dojížděla až k zátarasům a podle tehdejšího vyjádření vedoucího jindřichohradeckého odboru dopravy odboru dopravy Zbyňka Heřmana nebyla uzavírka oficiální. Tomu oponoval majitel Rybářství Kardašova Řečice  Zbyněk Zajíc s tím, že dopravní značení na příjezdových komunikacích bylo, ale někdo ho ukradl.
Jak informovala mluvčí městského úřadu Karolína Průšová, uzavírka byla dodatečně povolená.
„Platí do 15. února a je otázka, jestli bude dál prodloužená," uvedla.

Zbyněk Zajíc Deníku sdělil, že rybáři musejí s opravou počkat na výlov rybníka, což bude v březnu, aby byl vypuštěný.  „Potom nás čeká překopání hráze a kompletní výměna výpustního zařízení. Původní dřevěnou trubku nahradíme novou," řekl Zbyněk Zajíc s tím, že samozřejmě požádají o prodloužení povolení uzavírky.