Jak  informovala Alena Nouzová, pro zájemce jak o natrhané jahody, tak i o samosběr je nejlepší sledovat aktuality na webových stránkách jahodárny, případně si zavolat.

„Když se začne trhat, tak jahody nestačí dozrávat a musí se sběr třeba na den přerušit. Proto je lepší si dopředu zavolat, než se k nám člověk vypraví," vysvětluje Alena Nouzová.

A jaký je letos předpoklad úrody? Podle Aleny Nouzová to zatím vypadá dobře. „Jahody jsou velké, vyrovnané a vydrží po utržení docela dlouho. Samozřejmě ke konci sklizně jsou vždy chuťově výraznější," dodala.

Již v sobotu na milovníky sladkých červených plodů čeká v Dolní Pěně tradiční Jahodobraní, o které je stále větší zájem.

JAHODOBRANÍ:

- v sobotu od 14 hodin v Dolní pěně
- soutěže dětí i dospělých v pojídání jahodových knedlíků a koláčů
- večerní zábava na přírodním parketu, hraje kapela Klaret-Strážský výběr