Začátek koncertu byl sice o několik minut posunut kvůli důsledné kontrole o negativitě testů na covid-19. Návštěvníci ale byli trpěliví. Když se pak ozvaly první tóny skladby Holka za padesát, čekání bylo rázem zapomenuto. Jedinečné hlasy Roberta Kodyma a Davida Kollera se rozléhaly Pivovarskou a lidé se k nim jednohlasně přidávali. Plný byl nejenom areál zahrady, ale také vyvýšené prostory nad autobusovým nádražím či vyhlídkové místo u Městského divadla. Lidé poslouchali kapelu Lucie i za zdmi Pivovarské zahrady.

Koncert kapely Wohnout v českokrumlovském Depu.
Koncert kapely Wohnout v Krumlově vlil návštěvníkům novou krev do žil

Koncert v plné verzi si nenechal ujít například velký fanoušek kapely Lucie Daniel Blahout, který dorazil ze Střížova nedaleko Trhových Svinů. „Moc se mi líbí prostory Pivovarské zahrady, na několika koncertech jsem tu byl už loni, třeba na kapele Chinaski. Původně jsem plánoval, že navštívím kapelu Lucie v Třeboni až 15. července, ale nakonec jsem se rozhodl pro Český Krumlov. A vůbec toho nelituji, je to tu opravdu moc hezké,“ podělil se o dojmy.

„Zatancujete si trochu s náma?“ zeptal se publika David Koller a spustil další známý song Pohyby. K písni měl Koller připravenou zcela originální choreografii. Diváci se nenechali zahanbit a na svižnou píseň reagovali divokým tancem a zpěvem: „Lásko, vem mě s sebou.“ Chvíli nato pro změnu Robert Kodym vyzval holky, aby zavřely „pusinky“, naopak kluky vybídl ke zpěvu. Nemohla tak zaznět jiná píseň, než Panic. Úvodní části písně se tak poměrně skromně chopila mužská část publika, ovšem další sloky písně už pokračovali všichni společně. Nejvíce slyšet ale byly především ženy, když uslyšely první tóny další z písní − Sex je náš. Kapela ani nezahájila zpěv a ženské osazenstvo se toho ujalo zcela samo.

V budějovickém letním kině Háječek zahájil ve středu písničkář Pokáč hudební událost s názvem Týden v letňáku.
Písničkář Pokáč zahájil v budějovickém Háječku týden plný hvězdných koncertů

Jednou z fanynek, která vážila cestu z Českých Budějovic, byla i Michaela Pešková: „Lucie je srdcová záležitost. S kamarádkou jsme dříve objížděly jejich koncerty a jely jsme za nimi kdysi i do Plzně,“ svěřila se se svými vzpomínkami z mládí paní Michaela, která na akci dorazila s manželem.

„Vyndejte telefony!“ těmito slovy důrazně vybízel Robert Kodym návštěvníky, aby ho doprovázeli k písni Chci zas v tobě spát. Na jeho popud se Pivovarská zahrada zalila drobnými světýlky mobilních telefonů. Pomalé tóny romantické písně se rozléhaly nádherným prostředím krumlovského podzámčí za doprovodu světýlek a společně se tak postaraly o jedinečný zážitek návštěvníků. Večer však pokračoval, zazněla přídavkem Jsi nejlepší, kterou znám, ale především největší hit kapely Lucie, který zná opravdu každý – Medvídek.

Budějovický letňák v pondělí nabídl další ze série hvězdných letních koncertů, tentokrát Tomáše Kluse.
To je taneční mejdánek, žádný sedánek, hecoval fanoušky na koncertě Tomáš Klus

Pokud jste milovníky kapely Lucie a koncert jste nestihli, nezoufejte, 15. července vystoupí v malebné Třeboni.